17. juni 2019
Årets studentertale blev holdt af Jonas Thyregod Wilcks. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Årets studentertale blev holdt af Jonas Thyregod Wilcks. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets studenter-tale i Birkerød: - Vi har lært at bekæmpe usikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets studenter-tale i Birkerød: - Vi har lært at bekæmpe usikkerhed
Rudersdal - 25. juni 2016 kl. 17:01
Af Jonas Thyregod Wilcks
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når vi får huen på er det et af de tidspunkter i vores liv, hvor det kan være svært at sætte ord på hvad vi føler. Hvad vi er gået igennem. Og hvordan det har forbedret os. Der er en tendens til at vi starter, og slutter vores taler, der markerer sådanne begivenheder med et citat, fra f.eks. Churchill, Gandhi eller Nik & Jay.

arrow Læs også: Billedserie: Nærum-rektor: Vi har brug for jeres mod

Men hvis vi skal være os selv. Hvis vi skal være nogen, og ikke bare været noget, er det vigtigt at vi kan hæve os over andre menneskers ord, og bruge vores egne. Det er netop det vi har brugt tre år på. Og derfor vil jeg først og fremmest på vegne af alle 3.g'erne takke hele lærerstaben. Det kan godt være at nogle mener at det at være lærer også bare er et job. Men det har i dagligt bevist at det ikke bare er. Det er imponerende hvor meget lærerne her på BG går op i hver enkelt elevs velbefindende. Det vil vi 3.g'ere gerne sige tak for.

Disse sidste tre år har vi i den grad fundet vores egne ord. Udover det har vi bekæmpet den frygt som til tider kan præge denne del af livet. Med store spørgsmål, som: Hvad skal jeg lave i mit liv? Hvad vil jeg være? Hvor skal jeg bo? er det ikke overraskende at usikkerheden kan snige sig ind på os. Men i de sidste tre år har I forberedt jer på at bekæmpe denne usikkerhed. Ikke bare fagligt, men også personligt. Jeg kan i hvert fald bekræfte at når jeg skal svare på spørgsmål som hvad jeg vil studere, kan jeg mærke at jeg kan trække på det jeg har lært på BG, og jeg er sikker på at mange af jer har det på samme måde.

Og vi kan ikke nævne disse store spørgsmål som er en del af det voksne liv, uden at takke vores forældre for at få os så langt. Tak for at have givet os plads til at udvikle os. Og tak for at have været der når det alligevel blev for presset. I samme ånd, vil vi gerne takke administrationen, for at vedligeholde det fantastiske fundament som BG er for faglig og personlig udvikling.

Nu vil jeg ikke bruge alt for lang tid med at snakke om personlige oplevelser, men jeg har en kort anekdote, som jeg synes er et stråleklart eksempel på hvad BG har gjort for mig, og på andre måder for alle os 3.g'ere. Da jeg startede i 1.g var jeg ekstremt nervøs for at snakke foran mennesker. Grænsen for hvor mange jeg kunne tale foran var 30. Men jeg havde specielt en dansk lærer og en samfundsfags lærer som pressede mig ud i at forsøge at udvikle det ved at gøre brug af de tilbud som BG har. Og i dag kan jeg snakke foran alle jer. Det virker så simpelt for nogen måske, men det er i mine øjne et klart eksempel på støtte til udvikling vi alle har fået på BG. Der er nok ikke nogen af os der kan sige at vi er præcist som vi var i 1.g, og en stor del af den udvikling vi er gået igennem er tak til BG. Men det er slut nu. Fordi... (næste linje)

3.g'ere. Nu er det nu. Vi har ventet i meget mere end tre år på den her tid. Jeg nævnte tidligere de store spørgsmål som kan virke skræmmende. De her spørgsmål kan I godt pakke væk de næste par uger. For de her huer, de fortjener at blive fejret med fuld gas.

Husk ikke altid at trække jer tilbage bag andres ord. Find jeres egen stemme.

Forældre, lærere, administration og alle andre gæster. Kig godt på dette års studenter. Tiden går hurtigt, men der er også øjeblikke i vores liv, hvor tiden næsten kan stå stille. Og hvis der er sådan et tidspunkt hvor man skal stoppe, og kigge sig omkring så er det nu. For nu forlader Birkerød Gymnasiums studenter anno 2016 for alvor Birkerød.

Tak for alt. Vi ses derude!

arrow Billedserie: Birkerød-rektor: I skal tage medansvar
25. juni 2016 kl. 07:58 Opdateret: kl. 07:15
arrow Billedserie: Årgang 2016 fra Nærum
24. juni 2016 kl. 16:32 Opdateret: kl. 08:34
arrow Billedserie: Se den flotte årgang 2016
24. juni 2016 kl. 16:15 Opdateret: kl. 18:59

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.