16. december 2017
Kamilla Tolnø er netop fyldt 19 år og blevet færdig med gymnasiet. Nu har hun udgivet en novellesamling, »Brudstykker«, med 13 noveller. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Kamilla Tolnø er netop fyldt 19 år og blevet færdig med gymnasiet. Nu har hun udgivet en novellesamling, »Brudstykker«, med 13 noveller. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årig debuterer med magiske noveller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årig debuterer med magiske noveller
Rudersdal - 11. oktober 2017 kl. 06:37
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er lidt over tre år siden, at den dengang 15-årige Kamilla Tolnø fra Birkerød vandt Rudersdal Bibliotekernes novellekonkurrence. Præmien var at få udgivet en bog, og den præmie har Kamilla Tolnø nu indløst, idet hendes bog netop er udkommet via selvudgivelsesplatformen Books on Demand, skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag. Bogen hedder »Brudstykker«, og der er tale om 13 noveller, som alle omhandler unge kvinder, der ifølge Kamilla Tolnø »sættes i situationer, hvor de er tvunget til at handle«.

- De unge kvinder tager alle udgangspunkt i mig selv, men de er ikke mig, siger Kamilla Tolnø lettere kryptisk og med et lille grin, inden hun fortsætter:

- Novellerne har jeg skrevet mens jeg gik i gymnasiet, så de er selvfølgelig inspireret af den tid og mit liv på det tidspunkt. Derfor vil jeg også mene, at mange af dem er fortællinger som andre unge mennesker kan relatere til. Og jeg har valgt at udgive noveller, fordi det giver mening med den travle hverdag, som mange lever i i dag. Novellen er mere overkommelig og uforpligtende, end en roman er.

Den debutterende forfatter beskriver selv novellerne i »Brudstykker« som magisk realisme, der ved hjælp af overnaturlige elementer, sætter fokus på samfundsmæssige problemstillinger såsom klasse- og forbrugssamfund, uddannelsessystem og konkurrencestat. Tag nu anden novelle i samlingen, Asfalt, som handler om en ung kvinde, der formålsløst vandrer af sted på en asfalteret vej.

»Der er kun én vej at gå, og det er mod det, der venter lige fremme. Så længe jeg kan huske, har jeg gået her. Man forestiller sig, at enhver vej må ende et sted. Ikke den her.«

- For mig er den novelle et billede på uddannelsessystemet, den lige vej, som man kan gå, og at nogen måske har lyst til at lave noget andet og bryde væk fra den vej, forklarer Kamilla Tolnø, der allerede har en forholdsvis stor læserskare.

I maj oprettede hun nemlig en profil på det sociale medie Instagram, hvor hun i skrivende stund nærmer sig 11.000 følgere. På profilen deler Kamilla Tolnø korte stykker prosa og poesi på engelsk, og hun har ifølge eget udsagn følgere på seks kontinenter, som af og til kontakter hende. Er man nysgerrig kan hun følges på k.tolnoe.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk