14. august 2020
Har du mod på at være natteravn i Birkerød? Pressefoto: Natteravnene
Har du mod på at være natteravn i Birkerød? Pressefoto: Natteravnene
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natteravne søges til at skabe tryghed i Birkerøds natteliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natteravne søges til at skabe tryghed i Birkerøds natteliv

Lokal teenageforælder vil etablere en lokal afdeling af Natteravnene for at skabe støtte, genkendelighed og tryghed til de unge, som færdes i Birkerøds natteliv

Rudersdal Avis - 11. juli 2020 kl. 09:00
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Henrik Andersen har tre store børn, som så småt er begyndt at komme i Birkerøds natteliv. Det er udslagsgivende for, at han nu forsøger at samle andre forældre og voksne, så Natteravnene igen kan patruljere i Birkerød.

"Det er ikke som sådan, fordi jeg oplever stigende utryghed i nattelivet, men jeg synes, der er brug for en voksen tilstedeværelse i Birkerøds natteliv. Nogle voksne mennesker, som kan støtte, hjælpe og skabe noget tryghed, for de unge," siger Henrik Andersen.

Han har i første omgang loddet stemningen i den store lokale facebook-gruppe "Os i Birkerød," og der har allerede vist sig en del interesse for ideen, som han derfor arbejder videre med. Indtil videre har 15-20 voksne lokale meldt sig til gruppen af potentielle natteravne.

"Hvis det bare var mig, som kunne se ideen, så hjalp det jo ikke noget. Men interessen er til stede, vi har bare brug for endnu flere, som er klar til at tage på patrulje et par gange om året. Målet er jo, at vi bliver mange nok til at kunne patruljere hver weekend eller i hvert fald, når der sker noget i byen, så de unge kommer til at kende os og kan bruge os i nattelivet," siger han.

Skal ikke lege politi

Han har allerede taget kontakt til organisationen Natteravnene, og han er nu i gang med at holde møder og undersøge, hvordan en lokal afdeling af Natteravnene skal organiseres, og hvordan man skal samarbejde med den eksisterende afdeling Natteravnene Rudersdal.

For Henrik Andersen er det vigtigste, at de lokale unge får en hjælpende hånd i nattelivet.

"Det handler overhovedet ikke om, at vi skal lege politi eller gå og skælde ud. Vi skal skabe noget tryghed og hjælpe de unge, når og hvis vi kan," siger Henrik Andersen.

Hvis man er interesseret i at være med, vil han sætte meget pris på, at man kontakter ham på mailadressen:

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?