12. juli 2020
Pas på med at drikke, hvis du skal køre. Pressefoto
Pas på med at drikke, hvis du skal køre. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampagne skal mindske spritkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampagne skal mindske spritkørsel

Færre kører med sprit i blodet i Rudersdal, men kampen mod spritkørsel forstætter

Rudersdal Avis - 30. juni 2020 kl. 11:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af registrerede uheld, hvor alkohol spillede ind, er lavt i Rudersdal Kommune. Alligevel er det vigtigt at sætte fokus på, hvor farligt det er at køre spirituskørsel. Derfor minder Rudersdal Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol. Det gør de med kampagne "Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?"

"I de kommende uger vil en meget stor del af danskerne holde ferie i Danmark. Det kan betyde tusindvis af sociale sammenkomster såsom grillmiddage, strandture og havefester. Sommerhyggen får ofte følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin. Det gør det aktuelt at minde om, at har man drukket alkohol, bør man lade bilen stå. Heldigvis går det den rigtige vej i Rudersdal, hvor tallene for spritkørsel er små. En statistik for antal politiregistrerede uheld de sidste fem år viser, at antallet af spiritusuheld fra 2018 til 2019 faldt med et enkelt fra fire til tre. Ingen af de tre spiritusuheld i 2019 resulterede i personskade," skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for, at udviklingen i Rudersdal Kommune går i den rigtige retning, og ingen kom til skade i trafikken i 2019 som følge af alkohol. Men når det sker, er selv en enkelt tilskadekommen som følge af spirituskørsel stadig en for mange," siger Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget og fortsætter:

"Derfor støtter jeg til fulde, at kommunen igen i år deltager i den landsdækkende kampagne. Spirituskørsel kan på ingen måde forsvares, og alle har et ansvar for at være med til at forhindre, at det sker."

Sidste sommer sigtede politiet 864 personer for spritkørsel i løbet af fem ugers kontrol i juni og juli. Alene i Nordsjællands politikreds blev 62 personer sigtet for spritkørsel hen over sommeren.

Denne sommer sætter politiet også ind med kontrol,

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?