12. august 2020
DM i Ergometerkajakroning blev en stor succes for Holte Roklubs Old Boys.
DM i Ergometerkajakroning blev en stor succes for Holte Roklubs Old Boys.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holte Roklubs oldboys bed skeer med eliten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holte Roklubs oldboys bed skeer med eliten

Stærke veteraner hentede masser af metal med hjem til Holte ved weekendens DM i Ergometer-roning.

Rudersdal Avis - 14. januar 2020 kl. 09:00
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I lørdags blev der afholdt det årlige DM i ergometer-roning i Rødovre Centrum. Centerpladsen var fyldt med råbende og ildelugtende kajakroere, der alle kæmpede om de eftertragtede DM-medaljer.
Holte Roklub stillede med deres bedste ungdomsroere og en større flok oldboys blandt andet bestående af tidligere OL og VM deltagere (altså for 15-25 år siden).
Tre af disse (Jesper Staal, Per Selchau, og Thomas Sandvik) havde mod til at stille op i den krævende seniorklasse hvor de kæmpede mod den danske elite. Jesper Staal (48 år) gik flot videre til finalen hvor han endte på en 7. plads, mens Per Selchau (56 år) lige nøjagtigt ikke fik en plads i finalen.

Ryddede medaljetavlen

Efterfølgende stillede de slidstærke roere op i deres respektive aldersklasser til det man i kajaksporten kalder ”masters”. Øvrige sportsgrene ville nok kalde dem oldboys, og her ryddede de medaljetavlen.
Jesper Staal vandt +45 klassen, Thomas Sandvik vandt +50 klassen, Per Selchau vandt +55 klassen (med en klubkammerat som nummer 2), mens Kim Kronby vandt +60 klassen. To af dem slog ovenikøbet de tidligere "all time" mesterskabsrekorder.
Holtes ungdomsroer, Julie Dürr og Stella Winther, der begge er landsholdsroere fik begge gode placeringer i finalerne.

Ikke overraskende succes

Det er ikke overraskende, at Holte Roklubs kajakroere klarer sig så godt. For et par år siden udvidede klubben sine træningsfaciliteter på 1. sal med en større ombygning. Her har man indrettet halvdelen til ergometer-kajakroning, mens den anden halvdel er indrettet til rospinning.
Det giver alle klubbens medlemmer mulighed for at holde formen ved lige om vinteren, hvor det ikke er så nemt at træne på Furesøen.
Holte Roklub har 500 medlemmer, og det er snart tid til at skrive sig på klubbens venteliste til de kommende ro og kajakskoler, der udbydes med start i maj.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?