6. april 2020
Jane Heller har været advokat i Birkerød i 50 år. Snart fylder hun 75 år, og derfor er det snart tid at indstille en lang karriere. Arkivfoto
Jane Heller har været advokat i Birkerød i 50 år. Snart fylder hun 75 år, og derfor er det snart tid at indstille en lang karriere. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En advokat for generationer af birkerødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En advokat for generationer af birkerødder

Efter 50 år som advokat i Birkerød siger Jane Heller nu farvel og mange tak.

Rudersdal Avis - 20. marts 2020 kl. 09:04
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Advokat Jane Heller er et navn, som rigtig mange mennesker i Birkerød og omegn har et forhold til.

arrow Læs også: Ældre Sagen i Rudersdal aflyser ALT

I halvtreds år har hun været den lokale advokat for utallige klienter i byen, hun kom til som ung fuldmægtig hos advokat P. Kell Nielsen i 1970.

"Det er klart, at efter så mange år har jeg haft kontakt til rigtigt mange, og i et lille samfund fungerer det meget mund til mund. Kunderne anbefaler en, hvis de har været tilfredse, og jeg er da også på både anden og tredje generation," siger Jane Heller og fortsætter:

"Det er også det, der er så rart: Det er familierne, jeg har som kunder, og de kommer igen. Man bliver glad, når de kommer igen. Forleden dag var der en, der ringede: "At nu var det altså 23 år siden, jeg var hos dig sidst, men nu skal det være," smiler hun.

Snart siger hun farvel

Det har været en lang og lykkelig advokatgerning i Birkerød, som hun kom til et par år efter S-banen blev forlænget fra Holte til Hillerød, og der for alvor var grøde i den lille provinsby Birkerød - også i advokatbranchen.

Først overtog hun halvdelen af advokatfirmaet og i halvfemserne resten. Nu er det snart slut, for 1. april rykker et nyt advokatfirma ind i lokalerne på 2. sal i Birkerød Hovedgade 49.

"Jeg har været glad hver morgen, når jeg har kørt på arbejde. Men der er jo nogle dage, som kan være lange. Efter ti timers arbejdsdag kan en ung dame, som jeg, godt være ret træt, når jeg kommer hjem," siger Jane Heller:

"Jeg kom halvt ind i virksomheden, da jeg var 40 år og overtog det hele, da jeg var 50, og så stopper jeg nu og bliver 75 år om lidt. Så synes jeg, at jeg har fortjent at holde lidt mere fri."

Tillid til efterfølgerne

Det er dog stadig en tanke, som både er vemodig og lidt svær at vænne sig til, indrømmer Jane Heller.

Men det hjælper gevaldigt, at hun har tillid til dem, der skal efterfølge hende i lokalerne. Virum Torv Advokater udvider og flytter ind under navnet Birkerød Advokater, og de har mange af de samme specialer, som Advokatfirmaet Jane Heller. Blandt andre person-, familie- og arveret og ejendomshandler.

"Vi driver langt hen ad vejen den samme virksomhed, som Jane gør. Vi driver den bare fra Virum Torv. Jeg tror meget på det lokale, på samme måde som Jane," siger Eva Meiling, som er indehaver og partner i Virum Torv Advokater og ganske snart også i Birkerød Advokater.

Udover navneændringen, så bliver meget som det plejer på kontoret. Ikke mindst fordi to af Jane Hellers medarbejdere, advokat Karin Suhr Pullen og sekretær Gitte Grønnegaard fortsætter i det nye firma.

"Dem har jeg arbejdet sammen med i ti år, og de synes jo også, at de næsten bor her, så det er også en god løsning for dem, at jeg ikke bare drejer nøglen om, så de må ud at finde noget helt nyt. Jeg passer på mine piger," siger Jane Heller, som heller ikke selv forsvinder helt, når Advokatfirmaet Jane Heller ophører.

"Jeg holder ved, indtil jeg har fået færdiggjort de sager, jeg er i gang med. Og så er det mine kolleger, som tager nye kunder ind. De slipper ikke helt for mig lige med det samme," siger Jane Heller.

Få tid til hverdagen

Jane Heller slipper ikke advokatgerningen helt endnu, og hun har heller ikke lagt særlige planer for sit otium:

"Nej, jeg skal ikke gå til fransk eller sådan noget," ler hun:

"Men når man har så travl en hverdag, som jeg har, hvor jeg ofte også arbejder i weekenden, så går det tit lidt stærkt i den øvrige del af det man laver i sit liv og sin hverdag. Det er en ting, jeg glæder mig til: At få tid til at gøre ting ordentligt. Uden at skulle forhaste mig. Vi har for eksempel et sommerhus nede på Møn med nogle store fyrretræer, de smider kogler. Nu kan jeg tage den allersidste kogle med, når jeg river dem sammen," siger Jane Heller.

Hun skulle i øvrigt have holdt en afskedsreception her i slutningen af marts, men som så meget andet, er den blevet aflyst af indlysende årsager.