21. oktober 2021
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingeskibsmuseet bløder: Har mistet næsten alle gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingeskibsmuseet bløder: Har mistet næsten alle gæster
Opdateret 20. juni 2021 kl. 10:03
Roskilde - 20. juni 2021 kl. 09:57
Af Kristian Jørgensen

Måske troede Vikingeskibsmuseet i Roskilde efter jammeråret 2020, at 2021 i det mindste ikke kunne blive værre. Det kan det tilsyneladende godt.

arrow Læs også: Forsigtig jubel hos vikingerne: Udlændingene kommer

Selvom museet genåbnede for snart to måneder siden, kommer der stort set ingen gæster. Direktør Tinna Damgård-Sørensen har én god ting at sige om fremmødet på Vikingeskibsmuseet, og det er, at gæsterne er glade for de nye aktiviteter.

- Det, der ikke er så godt, er, at vi til dato i år har mistet 92 procent af vores gæster i forhold til et normalt år. Hvis vi ser på den periode, hvor museet har været genåbnet, har vi i gennemsnit mistet 85 procent om ugen, så det er voldsomme tal, siger museumsdirektøren.

Det faldende besøgstal svarer til, at museet mister næsten 150.000 gæster på et år.

Årsagen er enkel. 75 procent af museets gæster er fra udlandet.

- Vi har lavet analyser af vores besøgstal, siden museet åbnede i 1969, og det gennemgående mønster er, at når der sker noget i verden, som påvirker turismen i den ene eller anden retning, så følger vores besøgstal med. Hvis man for eksempel ser på perioden i kølvandet på 11. september og hele den terrorfrygt, der påvirkede turismen voldsomt, havde vi en fantastisk periode, hvor vi byggede Havhingsten og havde kæmpe mediebevågenhed, men ikke desto mindre havde vi et voldsomt fald. Når andelen af internationale gæster er så stor, skal der rigtig meget til for at kompensere med danskere, siger Tinna Damgård-Sørensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk