18. juli 2019
Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Fotos: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Ungerne er vilde med Søndagsræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Ungerne er vilde med Søndagsræs
Roskilde - 17. februar 2019 kl. 14:54
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Springcenteret vrimler med børn. Liva-Sophia og Filuka snakker om, om de skal bruge pomfritgraven, airtracken eller trampolinen. De to piger på 10 og 8 år er til Søndagsræs. For Liva-Sophia er det noget hun er til hver anden søndag, når hun er hjemme hos sin far, for Filuka er det første gang.

arrow Læs også: Roskilde TeamGym triumferede til DM

Det er Roskilde Teamgym, som står for søndagsfræs i Idrættens Hus på Kildegården og det koster en rund 50'er per barn, men så er det også fuld fart på i to timer.

- Det er megasjovt. Jeg har lært at lave en salto og en halv skrue. Det er bare fedt, siger Liva-Sophia med efternavnet Andersen.

- Jeg elsker bare at bevæge mig og det er fedt at prøve et springcenter, hvor det ikke er de voksne der bestemmer. Her leger vi bare, kommer det fra Filuka Sofie Langballe Hansen.

Lidt bestemmer de voksne nu alligevel for Roskilde Teamgym sætter sikkerheden i højsædet. Det skal være sjovt, udfordrende, men først og fremmest sikker. Derfor deltager der hver weekend 10 »livreddere«. Det er foreningens egne unge gymnaster, nogen er juniorer, men der skal også som minimum være tre seniorgymnaster i hallen som livreddere. Livredder betyder i denne sammenhæng hjælper.

- Det er virkelig hyggeligt. Det handler om at give børnene en sjov oplevelse, så de måske synes gymnastik er sjovt, siger Signe Lundø, som begyndte til gymnastik i Sønderlundskvarterets IF, men nu går til gymnastik i Roskide Teamgym. Denne søndag står hun klar til at hjælpe ved den mest populære aktivitet, pomfritgraven.

- Vi vil rigtig gerne have at så mange børn som muligt har mulighed for at gå til gymnastik og det her er uforpligtende og samtidig under meget trygge rammer. Man kommer når man kan og betaler kun for de gange man er her. Det er så uforpligtende som det kan blive, siger Morten Bjørneboe, som er Roskilde Teamgyms faste voksen på projektet.

Der er plads til cirka 130 til Søndagsræs og det variere hvor mange som dukker op, men det er som regel omkring de 130.

- Vi ved jo godt de her unger ikke nødvendigvis kommer til at gå til konkurrencegymnastik hos os, men begynder de så i Roskilde Gymnastikforening, Himmelev, Gadstrup eller hvor de nu bor, så er det fint med os, men det er ikke et krav at man går til gymnastik for at komme til Søndagsræs, siger Morten Bjørneboe.

De to timer begynder hver søndag klokken 10 med et kvarters opvarmning og så slutter de med et kvarter hvor der typisk er fangeleg, alt der imellem oplever børnene som fri leg og afkrudtning.

Eneste krav til forældrene, som dukker op, er, at de ikke er i springcenteret, men hygger sig på tilskuerpladserne på 1. sal.

arrow Fire foreninger sammen om nyt stort gymnastik-arrangement
06. april 2019 kl. 09:57 Opdateret: kl. 18:21
arrow De kunne ikke vente: Nyt springcenter er taget i brug
11. august 2018 kl. 11:13 Opdateret: kl. 17:19
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk