10. juli 2020
Det røde silkebånd til den ny kirke blev klippet over af Nina Holm Østergaard (tv.) og Sofie Ju Petersen i fællesskab. Begge piger er 10 år og synger i kirkens kor. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det røde silkebånd til den ny kirke blev klippet over af Nina Holm Østergaard (tv.) og Sofie Ju Petersen i fællesskab. Begge piger er 10 år og synger i kirkens kor. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: To på 10 klippede en snor i Trekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: To på 10 klippede en snor i Trekroner
Roskilde - 08. juni 2019 kl. 10:11
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I tider, hvor de meteorologiske tusindårshændelser lader til at dukke op som perler på en snor, er der andre »tusindårshændelser,« hvor tidsangivelsen skal tages anderledes bogstaveligt. I hvert fald er det ikke enhver generation forundt at kunne tage en ny kirke i brug. Sidste gang, det skete i Himmelev Sogn, var for sådan cirka 900 år siden.

arrow Læs også: Nyt orgel i Trekroner Kirke er noget helt særligt

Måske derfor var der også et overordentligt stort fremmøde, da Trekroner indtog sin ny kirke. Mange hundrede ventede udenfor, allerede da dørene blev slået op, og flere strømmede til i de følgende timer - også selv om værterne - menighedsrådet - måske følte, at kirken måske lige knap var færdig. Få timer forinden havde håndværkerne stadig rumsteret inden.

- Kender I det der med, at man skal have gæster, og man har hele dagen til at gøre klar, og pludselig opdager man, at der er en halv time til, at gæsterne kommer, og man er egentlig ikke sådan helt færdig med forberedelserne? Sådan har vi det i dag. Vi er næsten klar, men ikke helt. Så hvis I tænker: »Burde der ikke være et orgel herinde?« »Burde der ikke være kirkebænke? Eller hvad med et knæfald og en prædikestol?« Jo, så har I fuldstændig ret. Det kommer i morgen! sagde menighedsrådets formand, Anne Binzer, som til gengæld glædede sig over, at alle fik en enestående mulighed for at opleve kirkerummet på netop dén måde.

Snoren til kirken blev klippet over af to tiårige medlemmer fra kirkens kor, Nina Holm Østergaard og Sofie Ju Petersen, og så strømmede de hundredvis af gæster indenfor. De blev mødt med jazz. Den slags kan kirken nemlig også bruges til.

Blandt talerne på festdagen var domprovst Anne-Sophie Olander Christiansen, som - med hendes egne ord - var pavestolt, fordi også hun har en aktie i kirkes tilblivelse, først som sognepræst i Himmelev og nu som domprovst. Men festen handlede ikke kun om bygningen, men også om de mennesker, der kommer til at bruge den og fylde den med liv, mindede hun om.

- Når vi bygger kirke, har vi mennesker for øje og evigheden som perspektiv. Det handler om med- og mellemmenneskelige relationer og ikke kun om mursten eller beton. Set herfra hvor jeg står, er Trekroner blevet mere hel i dag. Den nye, moderne og meget skønne bydel, der er i stadig udvikling med bofællesskaber, og madfællesskaber og kulturfællesskaber og hvad ved jeg-fællesskaber har nu også fået et sted for åndsfællesskaber, sagde Anne-Sophie Olander Christiansen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis

arrow Kirkerne genåbner: Nu skal der synges med god afstand
20. maj 2020 kl. 17:48 Opdateret: kl. 13:05
arrow Trekroner Kirke er blevet vel modtaget
23. september 2019 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:12
arrow Ny kirke vil være Trekroners hjerte
06. juni 2019 kl. 14:10 Opdateret: kl. 13:15
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk