9. juli 2020
Et fast indslag ved konfirmandtræffet er, at konfirmanderne får malet kors i panden. Det indebærer, at de får sig en overraskelse under den afsluttende festgudstjeneste. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Et fast indslag ved konfirmandtræffet er, at konfirmanderne får malet kors i panden. Det indebærer, at de får sig en overraskelse under den afsluttende festgudstjeneste. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Konfirmander kom hele følelsesregisteret igennem i domkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Konfirmander kom hele følelsesregisteret igennem i domkirken
Roskilde - 05. februar 2020 kl. 08:54
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

3500 konfirmander fra Roskilde Stift flokkes i disse dage til Roskilde Domkirke til det årlige konfirmandtræf. De første hold blev sluppet løs i kirken tirsdag, og derefter skal der to hold igennem hver dag frem til torsdag.

arrow Læs også: Træf i Domkirken eksporteres til Norge

I år skal konfirmanderne arbejde med nadveren og grundfølelserne frygt, glæde, sorg og vrede, repræsenteret ved de fire disciple Thomas, Johannes, Judas og Peter. Konfirmanderne skal blandt andet skrive tre ting, der glæder dem, og tage stilling til forskellige situationer ved at stille sig ud for emojis på gulvet. Endelig får de til opgave at genskabe den sidste nadver.

Samtlige 3500 pladser til konfirmandtræffet var denne gang allerede taget kort inde i oktober, og der er fire hold, som står på venteliste, hvis nogen springer fra.

- Der er 6500 konfirmander i alt i Roskilde Stift, så hvis vi skulle have plads til alle, skulle vi bruge fem dage, men vi synes, det passer fint med tre dage. Da vi åbnede for tilmeldingen, var 2500 pladser allerede besat efter 14 dage. Fordelen ved at melde sig først er, at man selv kan vælge, hvilken dag man vil komme, siger biskop Peter Fischer-Møller.

arrow Overraskelser og tradition til konfirmandtræf
06. februar 2019 kl. 17:06 Opdateret: kl. 15:37
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk