21. september 2019
Uddannelswes- og forskningsminister Tommy Ahlers hyggede sig i selskab med Roskildes borgmester, Joy Mogensen, og Roskilde Festivals formand, Steen Jørgensen, ved indvielsen af Roskilde Festival Højskole. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Uddannelswes- og forskningsminister Tommy Ahlers hyggede sig i selskab med Roskildes borgmester, Joy Mogensen, og Roskilde Festivals formand, Steen Jørgensen, ved indvielsen af Roskilde Festival Højskole. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: For første gang i næsten 50 år: Ny højskole indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: For første gang i næsten 50 år: Ny højskole indviet
Roskilde - 22. februar 2019 kl. 21:09
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke hver dag, der bliver indviet en ny højskole i Danmark - faktisk skete det sidst i 1969 - så det var også historiens vingesus, der hørtes på Musicon, da Roskilde Festival Højskole blev indviet officielt. Historiens vingesus tilsat en masse superlativer og en hel masse hurraer.

arrow Læs også: Festivalhøjskole nomineret til byggepris

Det var højskolens elever, der havde sammensat programmet ved indvielsen, hvor talerne fandt sted i foredragssalen, som har fået festivalfarve fra top til tå.

Højskolens orange hjerte, som eleverne, der dukkede op ved årsskiftet, allerede har døbt Lille Orange. I dagens anledning var den endda blevet yderligere dekoreret med den selv samme badeand, som hvert år pryder toppen af den rigtige Orange Scene.

Men højskolens brugere arbejder efter eget udsagn på at skabe deres helt egen nuance af orange. Det første hold tæller cirka 60 elever, hvoraf Anna Bønneløkke og Oscar Haagendal Nielsen satte ord på, hvad der har fået dem til at være pionerer.

- Vi er her, fordi vi drømmer. Om at få indflydelse og om at sætte vores præg, og vi er stædige og drømmer om, at den stædighed kan bane vejen for en masse nye initiativer og nye måder at gøre tingene på. Vi drømmer om at skabe og om at udvikle og om at forandre, sagde Anne Bønneløkke.

- Og vi drømmer om at inspirere hinanden og om at blive inspireret, om at skabe fællesskaber og blive mere modige og tro på os selv og på, at vi kan mere, end vi havde forestillet os, sagde Oscar Haagendal.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers lyttede og var begejstret.

- Hvor må I være stolte, alle jer der har været med til at skabe det her. Man kan mærke energien. Det sitrer! Man bliver helt rørt af det. Det er en fantastisk følelse, og det er det, iværksætteri og det at skabe noget og det at forfølge ens drømme, det kan, sagde han.

Roskilde Festivals formand, Steen Jørgensen, sagde, at højskolen ikke kun repræsenterer den største donation fra festivalen gennem tiderne.

- Det er også vores absolut største strategiske indsats. Vi har kunnet medvirke til at løfte en 175-årig skoletradition og give den en makeover, inspireret og rundet af Roskilde Festival, sagde Steen Jørgensen.

Fakta:
Det samlede budget for etablering af Roskilde Festival Højskole har været 160 mio. kr.

Roskilde Festival har selv bidraget til finansieringen har 34,5 mio. kr. Det er festivalens største donation nogensinde.

Blandt de øvrige bidragydere er Roskilde Kommune (53,5 mio. kr.), Realdania (50 mio. kr.) og A.P. Møller Fonden (20 mio. kr.)

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

arrow Festivalhøjskolens forstander stopper kort efter åbning
29. august 2019 kl. 14:50 Opdateret: kl. 12:15
arrow Festivalhøjskolens elever er til eksamen på festivalen
05. juli 2019 kl. 04:15 Opdateret: kl. 12:21
arrow Eleverne har taget styringen på ny højskole
25. januar 2019 kl. 07:51 Opdateret: kl. 09:07
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk