18. oktober 2019
Trods folketingsvalg og grundlovsdag valgte flere at lægge vejen forbi Roskilde Ring for at beundre gamle biler. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Trods folketingsvalg og grundlovsdag valgte flere at lægge vejen forbi Roskilde Ring for at beundre gamle biler. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Bilerne indtog atter Roskilde Ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Bilerne indtog atter Roskilde Ring
Roskilde - 05. juni 2019 kl. 15:37
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag er Roskilde Ring en grøn park, men i årene 1955-68 var stedet en motorsportsbane, der blandt andet lagde asfalt til Formel 1-løb. Banen åbnede den 5. juni 1955, og siden 2015 har en gruppe motorsportsentusiaster fejret dagen med biltræffet Ringen Rundt, hvor der igen kan ses biler køre rundt i parken, omend i et noget mere behersket tempo.

Blandt årets deltagere var Dorthe Marhauer og Søren Kümler fra Charlottenlund, som vakte berettiget opsigt med deres to italienske biler, en Vespa-scooter og en mahognispeedbåd. Det er de dog ikke uvant med, og parret var da også blevet inviteret af arrangørerne, så publikum fik lidt ekstra at kigge på.

- Det er første gang, vi er med, og vi er positivt overrasket. Det er ren magi, og der er en rigtig hyggelig stemning, siger Søren Kümler.

Dorthe Marhauer har vundet utallige præmier for sin Fiat 600 Multipla - en familiebil, der blev produceret i den samme periode, hvor der blev kørt ræs på Roskilde Ring. Men det er ikke kun her, at den vækker begejstring.

- Vi er lige kommet hjem fra en tur til Italien, hvor vi fik masser af »thumbs up« fra de lokale, meget mere end vi gør herhjemme. Vi lærte også et nyt ord fra de ældre italienere: »Complimente«, fortæller Søren Kümler.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk