19. september 2020
Borgmester Tomas Breddam (S) er klar til sin første tur i Viby Stations nye elevator. Tidligere byrådsmedlem Lars Berg Olsen (V) (til højre) tog det lokale ønske om en elevator på Viby Station op i byrådet i 2013. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Tomas Breddam (S) er klar til sin første tur i Viby Stations nye elevator. Tidligere byrådsmedlem Lars Berg Olsen (V) (til højre) tog det lokale ønske om en elevator på Viby Station op i byrådet i 2013. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viby har endelig fået sin elevator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viby har endelig fået sin elevator
Roskilde - 12. december 2019 kl. 19:21
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En elevator går op og ned, men der var nok ikke mange, som havde regnet med, at historien om en elevator på Viby Station ville gøre det samme. Og ville gøre det i årevis.

Men nu er elevatoren endelig færdig og i brug på Viby Station. Det blev fejret med en lille indvielse torsdag eftermiddag.

- Der er blevet talt om den elevator, lige så længe jeg har været i byrådet, sagde borgmester Tomas Breddam (S), der kom i byrådet i 2013.

Samme år foreslog Lars Berg Olsen (V), at der kom en elevator på Viby Station til glæde for gangbesværede og togpassagerer med barnevogn eller lignende. Elevatoren havde været et lokalt ønske længe.

Men det var ikke så lige til, da stationen hører under BaneDanmark, som ikke havde i sinde at bruge penge på en elevator.

Årene gik, og Roskilde Kommune forhandlede med BaneDanmark. Til sidst hostede kommunen op med halvdelen af etableringsomkostningerne, og så var BaneDanmark endelig med på idéen.

- Men dermed kom sagen ikke til at køre på skinner. Der skulle udarbejdes rapporter og meget andet, sagde Tomas Breddam.

Da arbejdede endelig gik i gang, blev det noget bøvlet for stationens brugere, og flere af byens handlende blev ramt på omsætningen, da stationens brugere blev ledt væk fra butikkerne.

Tomas Breddam var klar til at trykke på knappen og få elevatoren ned i gadeplan, da elevatoren kom ned, dørene åbnede, og tre store drenge trådte ud.

- Den virker, konstaterede borgmesteren, mens alle lo.

Tomas Breddam hoppede ind i elevatoren sammen med blandt andre Lars Berg Olsen og tog den korte tur op på perronen.

- Det sidste vi mangler fra kommunens side er at få elevatoren overdraget til Banedanmark. Men det skal ikke forhindre os i at tage den i brug, sagde Tomas Breddam.

Der mangler også en sliske på den store trappe, så cyklister nemt kan bevæge sig under tunnellen, men den er bestilt.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk