28. februar 2020
Pernille Vermund er pt ikke rigtig politiker i egen selvforståelse, men det bliver hun nok efter en tid på Christiansborg. Foto: Kristian Jørgensen
Pernille Vermund er pt ikke rigtig politiker i egen selvforståelse, men det bliver hun nok efter en tid på Christiansborg. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vermund bliver politiker efter valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vermund bliver politiker efter valget
Roskilde - 13. marts 2019 kl. 14:38
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nej, valgkampen er stadig ikke officielt i gang, men Nye Borgerlige er allerede i gang med en landsdækkende turné for at sikre sig deres første mandater i Folketinget. Tirsdag var partistifterne Pernille Vermund og Peter Seier Christensen på Klostermarksskolen, som gjorde det ud for det sjællandske stop, inden turen går videre til det jyske.

arrow Læs også: Går Nye Borgerlige drastisk nok til værks?

- Det handler om at fortælle så mange mennesker som muligt, hvad Peter og jeg står for, når nu vi er et nyt politisk parti, som man ellers kun hører om gennem nyheder og aviser. Er det virkelig de der fisefornemme nordsjællændere, nogen gerne vil udskamme os som, eller er det de kældermennesker, andre vil udskamme os som? Vi er helt almindelige mennesker, siger Pernille Vermund.

Hun har blandt andet gjort sig bemærket ved at fremstille sig som en ikke-politiker, selvom hun har siddet i Helsingørs byråde som konservativ. Hvis hun bliver valgt til tinge, erkender hun, at der ikke er nogen vej udenom at kalde sig politiker igen.

- Så vil jeg jo være poltiker som medlem af Folketinget, og på et tidspunkt vil jeg også komme til at føle mig som politiker, siger Pernille Vermund.

Men indtil videre ser hun sig som arkitekt og selvstændig erhvervsdrivende og Nye Borgerlige som et parti, der skiller sig ud fra de rigtige politikere.

- Den største forskel er, at vi er et parti af mennesker, der har en dagligdag og et arbejde uden for Christiansborg. Vi har ikke brugt hele livet på at uddanne os til at sidde på Christiansborg. Vi er ni spidskandidater, hvoraf syv er selvstændige, en er offentligt ansat og en er privatansat. Vi er glade for det liv, vi har i forvejen, men vi føler en borgerpligt til ikke bare at sidde derhjemme og brokke os, hvis vi synes, noget er forkert, siger Pernille Vermund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk