30. maj 2020
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandet i hanerne kan blive blødere - og dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandet i hanerne kan blive blødere - og dyrere
Roskilde - 05. december 2018 kl. 16:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I det seneste par valgkampe er der blevet givet løfter om, at forbrugerne i Roskilde Kommune skulle have mulighed for at få blødt vand i hanerne - og nu er løfterne blevet indfriet.

arrow Læs også: Når kalk er fjende nummer et

Klima- og miljøudvalget har nemlig besluttet, at der nu som udgangspunkt skal siges ja, hvis et vandværk søger om lov til at blødgøre drikkevandet.

Alt andet lige vil vand med et lavere kalkindhold forøge levetiden på kaffemaskiner og andre husholdningsapparater, som desuden vil bruge mindre energi. Man kan også skære ned på mængden af shampoo, når man er i bad, og bruge færre kemikalier på at fjerne kalk i brusenichen.

Det er dog ikke kun fordele, der knytter sig til at sænke indholdet af kalk i drikkevandet. Det koster nemlig noget at gøre det, og den merpris skal betales af forbrugerne, der kommer til at betale omkring 80 øre mere for hver 1000 liter vand, de bruger.

Udvalget har også været optaget af de sundhedsmæssige aspekter i blødgøring af vandet, fx øget risiko for knogleskørhed eller huller i tænderne.

- Men Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at vi i fødevarer har andre væsentlige kilder til calcium og, man skal derfor drikke rigtig meget vand for at få dækket sit kalkbehov, siger Karim Friis Arfaoui (S), der er formand for klima- og miljøudvalget.

arrow Blødere, billigere og bedre vand til roskildenserne
30. oktober 2017 kl. 11:22 Opdateret: kl. 09:46
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk