26. februar 2020
Tegneren Peter Madsen har tegnet dette års Julemærke. Billedet her er fra 2016, hvor han var til tegneseriedag på Roskilde Bibliotek. Foto: Bjørn Armbjørn
Tegneren Peter Madsen har tegnet dette års Julemærke. Billedet her er fra 2016, hvor han var til tegneseriedag på Roskilde Bibliotek. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valhalla-tegner bag årets julemærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valhalla-tegner bag årets julemærke
Roskilde - 27. august 2018 kl. 16:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver tegneren Peter Madsen, hvis streg kommer til at forme Julemærket 2018. Peter Madsen er født og opvokset i Roskilde og bor i dag i Allerød. Han er mest kendt for tegneserien »Valhalla« og Troldeliv-bøgerne om Paja og Pajko samt »Menneskesønnen« om Jesus Kristus.

arrow Læs også: Roskilde-tegner har lavet årets julemærke

- Det er en stor udfordring at tegne årets Julemærke. Et billede, der både skal fungere som samlet illustration og samtidig som 50 individuelle småbilleder er ikke noget, man klasker ned på en eftermiddag. Og det gør det ikke nemmere, at hvert mærke skal forsynes med tekster, der både skal kunne læses og samtidig ikke bryde billedet for meget op. Men først og fremmest er det en stor ære at få lov til at tegne årets Julemærke. Julemærkefonden gør et stort og vigtigt stykke arbejde, siger han.

Julemærket 2018 er i trykken nu, men afsløres først den 29. oktober, hvor Peter Madsen præsenterer årets mærke sammen Julemærkefondens protektor, kronprinsesse Mary, på Københavns Rådhus.

Julemærket 2018 er nr. 115 i rækken af Julemærker, der er udkommet hvert år siden 1904. Indtægterne fra salg af julemærker går til at støtte børn på de fem danske julemærkehjem, hvoraf det ene ligger i Roskilde.

arrow Julemærkebørn skal lære ved at lege på streger
29. oktober 2018 kl. 16:19 Opdateret: kl. 14:24
arrow Jespers fødselsdagsgave: Stort pengebeløb til julemærkehjem
21. august 2018 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk