6. marts 2021
Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol, men en brand i netop denne bygning kunne have haft betydelige konsekvenser for det meste af togtrafikken på Sjælland.
Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol, men en brand i netop denne bygning kunne have haft betydelige konsekvenser for det meste af togtrafikken på Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaks nabo afværgede mulig storbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaks nabo afværgede mulig storbrand
Opdateret 12. august 2015 kl. 11:28
Roskilde - 11. august 2015 kl. 11:23
Af Lars Kimer

Det kunne have påvirket togtrafikken voldsomt og potentielt have gjort indkøb i Føtex ved Stationscenteret umuligt i en periode, hvis ikke en nabo til den gamle Slagteriskole havde handlet hurtigt i aftes, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Naboen ser tyk, sort røg, som vælter ud under tagrenden på den gamle industribygning, der ligger mellem Føtex og Køgevej og lige op ad jernbanen. Vi sender hele styrken, beretter indsatsleder hos Roskilde Brandvæsen, Gert Olsen.

Fem biler med i alt 10 mand lod byen vide, at de var på vej på arbejde klokken cirka 17.24, da alarmen gik.

arrow Læs også: Kvinde blev brandstifter i desperation

Fremme kunne de se, at der væltede røg ud fra taget. Men noget var ikke, som det plejer ved en brand, der er potentiel stor og voldsom.

- Vi sender et par folk ind i bygningen, og her finder de et bål, som helt klart er blevet tændt med vilje. Vi får slukket bålet, siger Gert Olsen, som ikke er i tvivl om, at nogen har brugt den nedlagte industribygning som legeplads eller som opholdsrum.

- Det var ikke ild i selve bygningen, men lige ved siden af løber jernbanen med alle dens strømkabler. Vi har tunnelen under Køgevej, som kunne være blevet beskadiget, og vi har Føtex tæt på. Det kunne potentielt have påvirket rigtig mange mennesker, siger Gert Olsen.

Brandvæsnet var på stedet i to timer, før de mente, det var sikkert nok at trille hjem igen. På det tidspunkt var bygningen også blevet termofotograferet for at se, om der var noget, der ulmede.

arrow Ild i lejlighed i Æblehaven: De var uvenner
12. november 2018 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow Hængte lagen op på dør i opgang og satte ild til det
24. oktober 2016 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk