5. august 2020
Som optakt til årets Lysfest i Roskilde har ARGO fået lysdesigneren Jesper Kongshaug til at designe et interaktivt system, der gør det muligt for de besøgende at være med til at bestemme lyset på Energitårnet søndag den 28. oktober. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Som optakt til årets Lysfest i Roskilde har ARGO fået lysdesigneren Jesper Kongshaug til at designe et interaktivt system, der gør det muligt for de besøgende at være med til at bestemme lyset på Energitårnet søndag den 28. oktober. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vær med til at styre Energitårnets lysshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vær med til at styre Energitårnets lysshow
Roskilde - 16. oktober 2018 kl. 11:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ARGO har gjort det til en tradition at hyre en lysdesigner til at lege med lyset på Energitårnet i forbindelse med den årlige Lysfest i Roskilde. Den italienske lyskunstner Fabrizio Crisafulli åbnede ballet i 2017, og sidste år tilfaldt æren den svenske designer Johan Moritz. I år har ARGO hyret lysdesigner Jesper Kongshaug til at lyssætte tårnet. Jesper Kongshaug er kendt for sine lysinstallationer til Skuespilhuset i København, belysningen af Den Blå Planet, Tivoli, facaden af John F. Kennedy Center i Washington og ikke mindst lyset på Ragnarock og Kulturstrøget i Roskilde.

arrow Læs også: Se billederne: Roskilde har fået sit eget polarlys

Temaet for årets Lysfest er regnbuen, og det vil kunne ses i årets lysinstallation. Men Jesper Kongshaug har også designet et interaktivt system, der gør det muligt for publikum at være med til at bestemme belysningen i Energitårnet. Lysfest-belysningen af Energitårnet kommer til at bestå af forskellige tematiserede scenarier, fx gnist, flamme, brand og glød, som de besøgende ved ARGO kan aktivere gennem en sms-funktion.

Årets Lysfest holdes fredag den 2. november, men som optakt holdes der et særligt arrangement på Energitårnet søndag den 28. oktober klokken 19, samme dag som vi er gået over til vintertid. De besøgende kan kalde vandet, solen og regnbuens farver frem på Energitårnet ved at sende en sms til et nummer, der bliver offentliggjort på dagen. Der vil være noget varmt at drikke til de første 400 besøgende. Adressen er Håndværkervej 70, 4000 Roskilde. Parkering kan ske ved Navervænget og på selve Håndværkervej.

arrow Video: Se Energitårnets nye lysshow
19. oktober 2016 kl. 12:27 Opdateret: kl. 12:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk