22. juni 2021
På COchallenge-workshop på Roskilde Handelsskole fik elever og studerende mulighed for at udvikle løsninger sammen med videninstitutioner og erhvervslivet.
På COchallenge-workshop på Roskilde Handelsskole fik elever og studerende mulighed for at udvikle løsninger sammen med videninstitutioner og erhvervslivet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge udviklede løsninger sammen med erhvervsfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge udviklede løsninger sammen med erhvervsfolk
Roskilde - 11. oktober 2019 kl. 17:22

For tredje år i træk blev unge sat i stævne med erhvervslivet for at løse konkrete udfordringer, da CORO, Co-lab Roskilde torsdag holdt COchallenge-workshop på Roskilde Handelsskole.

arrow Læs også: Millionstøtte til lokalt projekt der kan give job til 120 udsatte

Ni organisationer - ARGO, Boligselskabet Sjælland, Dansk Retursystem, Mangor & Nagel Arkitekter, Rambøll, ROCKWOOL intl. A/S, Roskilde Handelsskole, Roskilde Kommune og Roskilde Universitet - bød op til innovative dansetrin, og cirka 200 innovatører fra videninstitutioner og erhvervslivet fra hele landet kom til Roskilde for at udvikle fremtidens løsninger på konkrete udfordringer, som organisationerne efterspørger løsninger til.

For eksempel har Boligselskabet Sjælland i år stillet udfordringen om at gøre affaldssortering nemmere, fleksibel og mere effektiv, som flere studerende fra Skt. Josef Skole, ZEALAND, RUC og DTU bød ind på gennem åben innovation med nytænkende innovatører fra erhvervslivet.

- Udover at få de professionelles løsninger og idéer på bordet, så synes jeg, at det er rigtig fedt, at skoleeleverne også deltager, da de ofte har en mere pragmatisk tilgang til nogle af de problemer, vi står med. Nogle gange kan det være befriende at komme væk fra business cases og blot tænke på, hvordan vi kan løse problemet i sin enkelthed, siger Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, Teamleder for Bæredygtighed & Energi hos Boligselskabet Sjælland.

- Det vi kan byde ind med, er at tænke ud af boksen kreativt. Vi har ikke nogen chefer eller økonomiske restriktioner for vores idéer. Vi arbejder med bæredygtighed og innovation til COchallenge-workshoppen i dag og også på skolen, siger Robert Sølyst Lidlholdt fra Skt. Josef Skoles science-talenthold.

For enden af innovationsforløbet, som afsluttes med en finaledag den 20. november på Roskilde Universitet, venter reelle samarbejdsmuligheder og pengepræmier på henholdsvis 20.000, 15.000 og 10.000 kr. til de mest innovative løsninger. Sidste år præsenterede studerende fra ZEALAND - Sjællands Erhvervsakademi vinderkonceptet »Skraldefesten«, som i øjeblikket rulles ud til genbrugsstationer over hele Sjælland. De fire studerende er nu projektansat til at designe og afholde »Skraldefesten« for ARGO.

arrow Det væltede ind med løsninger trods corona
16. december 2020 kl. 06:08 Opdateret: kl. 14:31
arrow Anjas hønsegård løb med førstepræmien
22. november 2019 kl. 20:09 Opdateret: kl. 13:20
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk