5. juni 2020
Roskilde Katedralskole har indgivet underretninger om seks af de elever, der for nylig blev bortvist fra skolen. Foto: Christian Mikkelsen
Roskilde Katedralskole har indgivet underretninger om seks af de elever, der for nylig blev bortvist fra skolen. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underretning: Bortviste elever i bande-risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underretning: Bortviste elever i bande-risiko
Roskilde - 17. december 2018 kl. 12:24
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Permanent bortvisning fra skolen er ikke det eneste skridt, Roskilde Katedralskole har taget over for en gruppe elever, som var involveret i »fødselsdagstæsk« på skolen 9. november.

arrow Læs også: Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold

Roskilde Katedralskole har indgivet underretninger til kommunen om seks af de bortviste elever.

Flere underretninger omtaler elevernes baggrund i familier med anden etnisk baggrund, hvor de ifølge skolen mangler opbakning, forståelse for det danske samfund og positive faderfigurer. Det får, sammen med deres opførsel, skolen til at frygte, at de kan ende i bandekriminalitet eller radikalisering.

»Vi oplever en totalt mangel på forståelse af, hvad der er rigtigt og forkert ift. en dansk kultur. Faderen er en negativ faderfigur, kun tyrkisktalende, og vi er bekymrede for, at drengen kan ende i bandekriminalitet, fordi han ikke bliver bakket op i at integrere sig i en dansk kultur«, står der i den ene indbereting.

Underretningerne får en hård medfart blandt følgere af facebooksiden »Vi støtter de hjemsendte elever på RKS - det var bare sjov og ballade«, der kalder gymnasiets argumenter både racistiske og kønsdiskriminerende. Nogen med kendskab til de bortviste skriver, at nogle af påstandene er direkte usande.

»Hvordan kan det være, at manglen på en mandlig rollemodel i familien ligger til grund for skolens såkaldte »bekymring« for de pågældende elevers fremtid, når selvsamme aldrig gør sig gældende for (etnisk danske) børn, der vokser op i regnbuefamilier, hvor det ene køn også mangler?« skriver Merve Isik.

Fagpersoner på skoler har pligt til at underrette, hvis der er bekymring for en elev. Roskilde Katedralskole har ingen kommentarer til underretningerne.

arrow Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd
21. december 2018 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:11
arrow Forældre: Løgn i underretninger om bortviste gymnasieelever
17. december 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 12:34
arrow Smidt ud efter fødselsdagstæsk: Elever klager over bortvisning
06. december 2018 kl. 05:31 Opdateret: kl. 15:10
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk