18. september 2021
To centrale bygninger på Musicon: Rockmuseet Ragnarock bagest og Roskilde Festival Højskole til venstre, som åbnede i 2019. (Foto:Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

To centrale bygninger på Musicon: Rockmuseet Ragnarock bagest og Roskilde Festival Højskole til venstre, som åbnede i 2019. (Foto:Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens byvandring: Rundtur i Musicons mangfoldighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens byvandring: Rundtur i Musicons mangfoldighed
Roskilde - 31. juli 2021 kl. 06:04

Journalist Henrik Denman guider rundt i Musicon onsdag 4. august til ugens byvandring, hvor deltagerne får fortalt historien om den sydlige bydel, der oprindeligt var en del af Roskildes bymark og blev brugt som landbrugsjord, men op gennem 1900-tallet overgik til grusgravning og siden til betonproduktion.

I 2003 købte Roskilde Kommune den nedlagte betonfabrik. Kommunen tænkte utraditionelt og ville lade området udvikle sig uden en klassisk, forkromet plan, men ud fra en strategi om at være i dialog med brugerne.

Strategien er baseret på de lokale ressourcer og aktører, der inviteres med til at skabe liv gennem kreative ideer. På den måde skaber man helt nyt liv i de store rå og hidtil ubenyttede fabrikshaller.

Det var den kreative del, der kom først - boligdelen er kommet til senere. Byvandringen koncentrerer sig primært om den kreative del af Musicon.

Kunstnere, musikfolk og skatere var de første til at indtage området. Det er dette kreative miljø, man stifter bekendtskab med på byvandringen.

Perlerne ligger som på en snor. Rockmuseet Ragnarocks vilde guldkolos står op ad Roskilde Festival Højskole, begge tegnet af et dansk-hollandsk arkitektteam.

Nær de to centrale bygninger finder man det selvgroede maker-værksted, hvor selve ideen om at kreere sig gennem tilværelsen er ført helt ud i arkitekturen. Byvandringen går også gennem Containerstriben - en butiksarkade i containere med mikrobryggeri, garnbutik, tatovør og cafeer.

De nye rammer i bydelen giver også plads til flere foreninger, blandt andet Musicons største forening Hal 12 skate, hvor den store, gamle produktionshal i dag huser ramper og klubhus for unge på løbehjul, skateboard og rulleskøjter.

Byvandringen afslutter med en gåtur gennem naturområdet ved skaterområdet Rabalder Parken.

På den anden del af det store Musicon-område er der i de senere år vokset et nyt boligområde med omkring 1.000 boliger, hvor mange boligformer blandes: ejer, ungdom og seniorboliger, alment og familie.

Byvandringen begynder klokken 19. Mødested er p-pladsen Musicon Syd, der ligger med indkørsel fra Pulsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk