26. september 2020
Bent Jørgensen (V), formand for beskæftigelses- og socialudvalget, vil gerne sikre alle borgere den behandling, de har brug for. Men mangelfulde retningslinjer åbner op for problemer. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Bent Jørgensen (V), formand for beskæftigelses- og socialudvalget, vil gerne sikre alle borgere den behandling, de har brug for. Men mangelfulde retningslinjer åbner op for problemer. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand savner klare regler for behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand savner klare regler for behandling
Roskilde - 29. oktober 2019 kl. 17:07
Af Kristian Jørgensen

Brian Stausholm og Roskilde Kommune er havnet i en tvist om behandling for hans tvangsoverspisning. Det bunder i uklare retningslinjer, mener Bent Jørgensen (V), formand for beskæftigelses- og socialudvalget.

arrow Læs også: Stadig ingen behandling: - Det tærer på krop og sjæl

- Når man har en meget specifik sygdom, er det vigtigt, at vi får nogle retningslinjer, vi skal agere efter. Ellers bliver det en diskussion mellem borgerens ønsker, og hvad kommunen vil tilbyde. Både for kommunen og borgerens retssikkerhed vil det være rart med nogle retningslinjer, siger han.

Tror på forvaltningen

Brian Stausholm er blevet tilbudt hjælp og vejledning i hjemmet af Roskilde Kommune, men det har han afvist, da det ikke behandler hans sygdom.

Serviceloven er dog åben for fortolkning, så det ikke er entydigt, hvad kommunen skal tilbyde.

Bent Jørgensen slår dog fast, at alle skal have den rigtige hjælp, uanset hvilken sygdom de har.

- Det afgørende for mig er, at borgeren får en behandling, som er relevant. Ud fra mine oplysninger er man i gang med at behandle klagen, og jeg har stor tiltro til, at forvaltningen finder et relevant tilbud, siger Bent Jørgensen.

Kan ikke pege

Han kan ikke gå ind i den konkrete sag og forholde sig til, om Brian Stausholm bør have behandling på Kildehøj Videns- og Rehabiliteringscenter, fordi der ikke findes offentlige behandlingstilbud for tvangsoverspisning i svær grad.

Netop manglen på kvalificerede tilbud er medvirkende til, at der mangler retningslinjer på området.

- Det fritager ikke kommunen fra ansvaret for at finde et relevant tilbud, men vi er ikke forpligtet til at pege på det og det tilbud. Det kan være, man ikke kan klare det inden for kommunen, og så skal man ud at finde et andet tilbud. Det er der ingen tvivl om, men man skal finde ud af, hvad der er den rigtige løsning, og det vil jeg lade eksperterne afgøre, siger Bent Jørgensen.

arrow Formand: Overspisere lades i stikken af systemet
26. januar 2020 kl. 09:17 Opdateret: kl. 15:35
arrow Brian er alvorligt syg men får nej til behandling
29. oktober 2019 kl. 14:17 Opdateret: kl. 13:24
arrow Tvangsoverspisere er ikke sikret behandling
29. oktober 2019 kl. 12:48 Opdateret: kl. 12:48
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk