18. april 2021
Hanne og Mogens Hørby skabte sidste år Kunst4040, to dage med kunst i Jyllingecenteret. Der kom rundt regnet 2000 besøgende. Nu håber de på en dobbelt op til maj, hvor det igen finder sted. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Hanne og Mogens Hørby skabte sidste år Kunst4040, to dage med kunst i Jyllingecenteret. Der kom rundt regnet 2000 besøgende. Nu håber de på en dobbelt op til maj, hvor det igen finder sted. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tykke damer skal skabe glæde i Jyllingecenteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tykke damer skal skabe glæde i Jyllingecenteret
Roskilde - 03. januar 2020 kl. 14:55
Af Lars Kimer

Det skorter ikke på dygtige kunstnere i Jyllinge, og det betyder, at kunstparret Hanne og Mogens Hørby for anden gang inviterer til Kunst4040, to dage med kunst i Jyllingecenteret den 22.-23. maj 2020.

arrow Læs også: Kunstudstilling i butikscenter vender tilbage

- Vi gik og legede med tanken om at få kunsten ud til Jyllinge, fordi der faktisk er mange rigtig dygtige kunstnere i vores by. De dygtige lokale kunstnere vil vi gerne promovere, forklarer initiativtager til Kunst4040 Mogens Hørby.

I alt bliver der plads til 13 udstillere på torvet og i den store midterpassage ned gennem centeret.

- Vores forhåbning er, at vi kan komme tilbage år efter år og få arrangementet til at vokse tilsvarende. Jeg tror, det kan sætte liv i vores by, siger Mogens Hørby.

Kongelig keramik
Hanne Hørby er en af udstillerne, og hvis ikke du har hørt eller set »Tykke Damer« før, så kommer du i den grad til det, for Hanne Hørby er kunstneren bag de meget karakteristiske kvindeskikkelser.

En af dem står i køkkenet hos kronprinsparret i Kancellihuset på Fredensborg Slot. Men Hanne Hørbys figurer er også at finde i Udenrigsministeriet, Indenrigsministeriet og Energistyrelsen, og Københavns Lufthavn bruger dem som gaver, når de skal give sådan noget.

Håb om fordobling
Med på udstillingen Kunst4040 kommer også glas, sten, billeder, træ og måske smykker. Sidste år tiltrak udstillingen et par tusinde gæster.

- Jeg tror godt, vi kan mere end fordoble det tal. Sidste år lå vi samtidig med et stort arrangementet på Gulddysse Kulturgård, det sker ikke i år, siger Mogens Hørby, som er vant til at arrangere store begivenheder.

For eksempel har han lavet stort, koldt, skandinavisk frokostbord til 870 personer i Melbourne i Australien.

Kunstrute i pinsen
Sidste år lå Kunst4040 i pinsen, men det kommer ikke til at ske i år, fordi man ikke vil konkurrere med det store pinsejazz-arrangemenet på Gulddysse Kulturgård.

Alligevel kommer kunstnerne også til at være aktive i netop pinsen.

- Vi er også en del af kunstruten, som arrangeres i Roskilde, så vi har vores egen Kunstrute4040. Det ligger i pinsen, hvor der vil være mange lokale kunstnere, som åbner deres værksteder hjemme hos dem selv. Vi opfordrer til, at man slutter sin tur på Kunstruten4040 af med at tage på Gulddysse Kulturgård til pinsejazz og mere kunst, siger Mogens Hørby.

Er du interesseret i at vide mere om deltagelse til Kunst4040 eller Kunstruten4040 så kan Mogens Hørby kontaktes på mogens.horby@gmail.com

arrow Hårdt og hyggeligt: Kunst 4040 vender tilbage
14. september 2020 kl. 18:31 Opdateret: kl. 14:27
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk