28. september 2021
Gratis busser kører turisterne fra Roskilde station rundt til områdets store seværdigheder og forskellige oplevelser.
gallery icon

Se billedserie

Gratis busser kører turisterne fra Roskilde station rundt til områdets store seværdigheder og forskellige oplevelser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turistchef tror på sommeren: Satser på oplevelser til danske turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistchef tror på sommeren: Satser på oplevelser til danske turister
Roskilde - 24. juli 2021 kl. 07:18

I første omgang satser Roskilde-området især på de danske turister, efter at den værste corona nu er drevet over.

Sådan fortæller den lokale turistchef Thomas Mahler, som er direktør for Visit Fjordlandet, der skal lokke gæster til de tre kommuner Roskilde, Lejre og Frederikssund.

- Når der ikke kommer så mange udenlandske gæster i år, mens langt flere danskere er blevet her i landet, så må vi jo satse på det publikum, som der nu en gang er, forklarer han.

Et af initiativerne har været at dele tusinder af foldere om de mange lokale seværdigheder ud til sommerhusene ved Roskilde Fjord. Kun et fåtal af disse lejes ud, så det er et initiativ henvendt til lokale folk og andre sommerhus-ejere.

Sigthseeing-bus
Et andet initiativ består af gratis såkaldte sightseeing-busser bl.a. fra Roskilde Station. En af turene hedder 'øl-, vikinge- & rock-ruten' med stop ved Vikingeskibs-museet, rockmuseet Ragnarock, det flotte barokslot ved Ledrebog, Sagnlandet Lejre, Lejre Museum og det lokale ølbryggeri ved Herslev.

Undervejs er det muligt at stå af og på igen, så der er tid til at opleve de enkelte steder.

- Vi skal jo slå på nogle af de enestående ting, der findes i Roskilde-området, og i dag tiltrækkes turisterne af historier, som hænger sammen, forklarer Thomas Mahler.

Mens hovedparten af de udenlandske turister pga. corona har været afskåret fra at komme til landet, har det ramt hårdt hos de internationalt kendte attraktioner som domkirken og Vikingeskibsmuseet.

Til gengæld har andre oplevelser, som udendørs aktiviteter på fjorden eller i skoven oplevet fremgang, fordi flere danskere er interesseret i det.

- Derfor satser vi nu på denne type attraktioner, hvor man oplever naturen, uden at det dog kræver al for store anstrengelser, fortæller Thomas Mahler.

Tror på tyskerne
Blandt de undelandske turister tror Mahler og Visit Fjordlandet især på tyskerne og hollænderne, som kører her til i bil.

- De har jo ikke så langt fra Nordtyskland og Holland. Samtidig kan de godt lide Danmark, fordi her er både rent og sikkert.

- Mentaliteten er jo ikke så forskellig, så de føler sig hjemme og godt tilpas i Danmark, hvor de nogenlunde kan gøre sig forståelig.

- I første omgang må vi satse på det publikum, som det er realistisk at få hertil. Senere får forhåbentlig mere normale tilstande, så der atter kommer mange turister fra hele verden til vores område, forklarer Thomas Mahler.

Visit Fjordlandet, der inklusiv chefen har seks ansatte, er i øvrigt rykket ind i en del af Roskilde Museums lokaler i Munkebro.

tk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk