25. september 2021
Den private fødeklinik Roskilde Fødeklinik åbner 1. september. Her ses jordemødrene Ulricce Frandsen og Lea Mejdahl Petersen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Den private fødeklinik Roskilde Fødeklinik åbner 1. september. Her ses jordemødrene Ulricce Frandsen og Lea Mejdahl Petersen. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tryghed og medejerskab er nøgleord for ny fødeklinik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tryghed og medejerskab er nøgleord for ny fødeklinik
Roskilde - 04. august 2018 kl. 09:02
Af Katrine H. Kristensen

Den 1. september åbner Roskilde Fødeklinik dørene op. De fire jordemødre Ulricce Frandsen, Lea Mejdahl Petersen, Suzanne Lerche og Jacqueline Vejlstrup vandt nemlig regionens udbud om at drive en privat fødeklinik i Roskilde.

Fødeklinikken er et tilbud under Region Sjælland, som gratis tilbyder hjælp med graviditet, fødsel og barselsperiode. Klinikken er en jordemoderledet klinik og ledes kollektivt af de fire erfarne jordemødre. Siden de vandt udbuddet i juni, har de arbejdet benhårdt på at få fødeklinikken klar.

- Vi har boret og hamret løs for at blive færdig, vi vil gerne skabe nogle fysiske rammer, som er rare for de fødende. Vi glæder os simpelthen så meget til at tage imod fødende og give en dem en god og tryg fødselsoplevelse, hvor de også tager ejerskab over fødslens forløb på baggrund af information og viden, siger Lea Mejdahl Petersen.

Den nye fødeklinik ligger på Ledreborg Allé 100B i Roskilde, og det var ikke tilfældigt, at det blev det nye hjemsted for klinikken.

- Suzanne faldt over stedet, der er et meget smukt sted, hvor man kører ad en majestætisk allé med træer hele vejen derhen. Geografisk så passede Roskilde bedst, da alle jordemødrene bor i nærområdet. Derudover kender vi mange rigtig godt fra Roskilde Sygehus, som bliver vores samarbejdspartner, så vi overvejede egentlig ikke andre steder, siger Ulricce Frandsen.

Roskilde Fødeklinik kan have plads til tre fødende ad gangen og kan varetage omkring 200 fødende om året. Fødeklinikken vil gerne give de fødende en grundig fødselsforberedelse, derfor får de seks til otte konsultationer af cirka en times varighed og fire gange fødselsforberedelse på to en halv time.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk