18. oktober 2018
Lokalet hos Ros Gallery var helt perfekt til at holde vurderingsdag i for Bruun Rasmussen, som i går vurderede genstande fra lokalområdet. I omegnen af 180 familier fik vurderet ting. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Lokalet hos Ros Gallery var helt perfekt til at holde vurderingsdag i for Bruun Rasmussen, som i går vurderede genstande fra lokalområdet. I omegnen af 180 familier fik vurderet ting. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Troede de havde en Warhol-kopi: Det var en sjælden original

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troede de havde en Warhol-kopi: Det var en sjælden original
Opdateret 17. november 2017 kl. 15:58
Roskilde - 17. november 2017 kl. 15:39
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et ægtepar fra Roskilde-området valgte torsdag at lægge vejen forbi Bruun Rasmussens vurderingsdag på Ros Gallery på Roskilde Havn, hvor galleriejer Lars Wie Andersen lagde lokaler til.

Og ægteparret kommer næppe til at fortryde, at de lagde vejen forbi. De kom med, hvad de mente, var en kopi af et Andy Warhol-litografi. Men eksperten hos Bruun Rasmussen var af en anden mening.

- Vores mand kom frem til, at der er tale om en ægte Warhol. Tilmed en sjælden en, som kun er lavet i to eksemplarer, forklarer Henrik Schleppegrel, vurderingsekspert fra Bruun Rasmussen.

Henrik Schleppegrel vurderede ikke selv litografiet, men det var det hotte samtaleemne blandt de fem vurderingseksperter, da vurderingsdagen sluttede.

- Vi slutter jo altid af med en kop kaffe og en uformel snak, og så præsenterer vi kollegerne for det, vi oplever som dagens bedste indbragte effekter. Her kom Warholen højt op på listen. Det er et litografi af dronning Margrethe, men ikke det vi er vant til at se. Her er hun i profil. Det er desværre ikke håndsigneret, men kun tryksigneret. Det trækker lidt ned. Vi skal have stykket ind til en grundigere vurdering, men et hurtigt bud vil være, at det er 20-30.000 kroner værd, og det er jo en meget god besked at få, når man kommer med den tro, at man har en kopi hængende, siger Henrik Schleppegrel.

Selv blev han præsenteret for fotografier af et Hans Scherfig-maleri, som han skal ud og se nærmere på i den kommende uge.

- Det var afgjort det bedste, jeg selv blev præsenteret for. Vi bliver jo kræsne som vurderingseksperter. 80-100.000 kroner, så kan jeg mærke, at det begynder at blive spændende. Men en Scherfig, olie på masonit, er bestemt et maleri, der er værd at passe på. Nu skal jeg se det først, men 40-50.000 kroner kunne det godt være værd, siger Henrik Schleppegrel.

Det var tredje gang på tre år, at Bruun Rasmussen var i Roskilde. Vurderingsdagen førte til 30-40 indleverede genstande, som skal på auktion hos auktionshuset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk