23. maj 2019
Roskildes borgmester, Joy Mogensen, afslører Ågerups nye vartegn: Et tre meter højt Å - for Ågerup vel at mærke. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Roskildes borgmester, Joy Mogensen, afslører Ågerups nye vartegn: Et tre meter højt Å - for Ågerup vel at mærke. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre meter højt Å er nyt landsby-vartegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre meter højt Å er nyt landsby-vartegn
Roskilde - 19. januar 2019 kl. 16:29
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skulle tro, at Fakta havde et knaldtilbud af de helt store, da folk strømmede til Ågerup Butikstorv fra alle sider i lørdagens kolde, klare morgenluft. Attraktionen var dog selv bytorvet, som skulle indvies efter en opgradering, selvom arbejdet ikke er færdigt endnu, og ikke mindst afsløringen af Ågerups nye vartegn.

Festligheden markerer også afslutningen af det toårige Zebraby-projekt, som men kommunale kroner og masser af frivillig arbejdsiver har sat gang i en stribe projekter, der er med til at skabe liv og udvikling i Ågerup og de omkringliggende landsbyer.

Opmærksomheden kredsede sig først og fremmest om det tildækkede vartegn, som er fuldstændig upolitisk, hvilket borgmester Joy Mogensen (S) sørgede for at bemærke inden afsløringen. Under den blå dug gemte sig - som mange ågerupborgere vidste på forhånd - et tre meter højt Å, som kan lede tankerne hen på Alternativet, men altså ene og alene står for Ågerup.

Vartegnet er kreeret af Jonas Molbæk fra Gundsølille, som også står bag en cirka otte meter lang vægfrise, som kommer til at pryde centerets vestgavl, når kommunen får hængt den op.

Roskilde Kommune har skudt omkring 800.000 i Zebraby-projektet, hvoraf næsten en tredjedel er gået til at gøre butikstorvet mere indbydende med nye bænke, blomsterkummer og lettere adgang.

Derudover er der sat gang i alt lige fra e-sportcafé til haveprojekter og fællesbageri, som alt sammen er skudt i gang af de op mod 100 frivillige kræfter og især Ågerup Landsbyråd, som blev startet kort før zebrabyprojektet.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk