14. juli 2020
Binche var klædt i gult, da byen var rammen om starten på tredje etape af Toor de France. Om to år er det Roskildes tur, og til den tid skal festen vare længere, end den gjorde i Binche. Foto: Poul Knopp Damkjær
Binche var klædt i gult, da byen var rammen om starten på tredje etape af Toor de France. Om to år er det Roskildes tur, og til den tid skal festen vare længere, end den gjorde i Binche. Foto: Poul Knopp Damkjær
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tourens gule folkefest skal forlænges i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tourens gule folkefest skal forlænges i Roskilde
Opdateret 10. juli 2019 kl. 13:15
Roskilde - 10. juli 2019 kl. 13:10
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der venter en folkefest ud over alle grænser, når Roskilde bliver startby for anden etape af Tour de France den 3. juli 2021.

arrow Læs også: Ny borgmester nægter at spekulere i tour-underskud

Det fastslår Roskilde Kommunes kultur- og fritidschef, Poul Knopp Damkjær, som tirsdag vendte hjem efter en tur til Belgien, hvor han fulgte med på nærmeste hold, da tredje etape af dette års tour blev startet i Binche.

- Det var en blanding af karneval, byfest og et kæmpe idrætsarrangement, og folk var helt vilde. Når man kun har set det i fjernsynet, tænker man: »Det er bare vanvittigt!« siger Poul Knopp Damkjær.

Folkefesten begyndte, da lastvognene begyndte at ankomme til startbyen om aftenen, men ebbede hurtigt ud, da feltet var sendt af sted den følgende dag. Dét skal være anderledes om to år, hvor hans ambition er at skabe en heldagsbegivenhed.

- Jeg forestiller mig, at vi i Roskilde vil kunne mødes i fx Byparken, hvor man vil kunne følge løbet på storskærm og få en dag ud af det. I Binche fadede folkefesten ud efter starten, men vi skal prøve at skabe en heldagsbegivenhed i Roskilde, siger Poul Knopp Damkjær.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Tidligere idrætschef: Dansk Tour-start-budget er latterligt
06. juli 2019 kl. 09:25 Opdateret: kl. 09:26
arrow Danske værter er på studietur i Tour-kulissen
02. juli 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 06:02
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk