16. januar 2021
Både kirkegængere og turister i Roskilde Domkirke skal vænne sig til, at alt ikke er, som det plejer. Foto: Kenn Thomsen
Både kirkegængere og turister i Roskilde Domkirke skal vænne sig til, at alt ikke er, som det plejer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Toiletter forbudt for turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toiletter forbudt for turister
Roskilde - 03. juni 2020 kl. 05:02

Roskilde Domkirke er nu åbnet for både kirkegængere og turister, men det betyder dog ikke, at alt er ved det gamle. For eksempel er kirkens toiletter kun tilgængelige for kirkegængere, men er lukket i turiståbningstiden for at sikre et forsvarligt rengøringsniveau ved de kirkelige handlinger. Turister henvises til de offentlige toiletter på Stændertorvet.

arrow Læs også: Turister må igen besøge domkirken - men kun i små grupper

Der er fortsat en øvre grænse på 160 deltagere ved gudstjenester og arrangementer i domkirken, og derfor har menighedsrådet valgt at placere de mange udskudte dåbshandlinger uden for højmessen på søndage klokken 12, 13.30 og 15. Derved er der både plads til deltagerne i højmessen og til dåbsfølger af en betragtelig størrelse.

Domkirken er indrettet efter myndighedernes anbefalinger både ved de kirkelige handlinger og i turiståbningstiden. Der er fokus på ekstra rengøring og aftørring af kontaktpunkter dagen igennem, og alle besøgende har mulighed for at benytte håndsprit. Kirkens forholdsregler er godkendt af politimyndighederne, hvilket også indbefatter, at kirkens personales anvisninger skal følges. Menighedsrådet har en forventning om, at personale og besøgende i fællesskab tager ansvar for dette, for hinanden og sig selv.

Indtil efter sommerperioden er alle aktiviteter med eksterne deltagere i domsognets bygninger, der inkluderer spisning og socialt samvær, aflyste.

arrow Se billederne: Højmesse med håndsprit i domkirken
22. maj 2020 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:54
arrow Kirkerne genåbner: Nu skal der synges med god afstand
20. maj 2020 kl. 17:48 Opdateret: kl. 13:05
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk