16. maj 2021
Ove Pedersen holder i dag foredrag om sine oplevelser i politiet, hvor han blandt andet efterforskede Kundby-pigen, ulykken på Roskilde Festival og kummefryserdrabet i Jyllinge. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ove Pedersen holder i dag foredrag om sine oplevelser i politiet, hvor han blandt andet efterforskede Kundby-pigen, ulykken på Roskilde Festival og kummefryserdrabet i Jyllinge. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere drabschef udgiver bog: Fingeraftryk er stadig det bedste redskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere drabschef udgiver bog: Fingeraftryk er stadig det bedste redskab
Roskilde - 21. september 2019 kl. 06:31
Af Lars Ahn Pedersen

Som tidligere leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi var Ove Pedersen med på første parket til en række af de mest dramatiske drabs- og kriminalsager i politikredsen. Den 25. september udkommer bogen »Kommissæren«, hvor han i samarbejde med Stine Bolther beretter om sine 40 år i politiet og fortæller, hvordan han oplevede sager som Kundby-pigen, ulykken på Roskilde Festival og kummefryserdrabet i Jyllinge.

arrow Læs også: Drabschef om sine 40 år i politiet: Et under at jeg ikke blev skilt

Et af de gennemgående temaer i Ove Pedersens bog, hvordan den teknologiske udvikling har ændret måden at efterforske på i de 40 år, han var i politiet. I bogen vises et billede, der er taget efter drabet på Bullshit-præsidenten Makrellen, hvor Ove Pedersen sammen sine kolleger går rundt på gerningsstedet mellem bilerne.

Den situation ville være utænkelig i dag, hvor betjentene skal iklædes dna-fri engangsdragt, maske, hætte, gummihandsker og blå futter over skoene.

- Jeg ville have det billede med i bogen, fordi det beskriver den historiske udvikling i efterforskningsmetoderne. Da jeg startede, fik jeg at vide, at jeg bare skulle holde hænderne i lommen. I dag må vi knapt nok trække vejret i lokalet, og der føres logbog over, hvem der går ind og ud, fortæller han.

Et andet vigtigt redskab har været internettet og teleoplysninger på trods af den tvivl, der er blevet rejst om sidstnævnte på det seneste.

- Fingeraftryk er dog stadig det suverænt bedste redskab, og selv om vi hverken havde computere, dna eller teleoplysninger i gamle dage, lykkedes det os alligevel at opklare sagerne. Det er jeg ret stolt over, siger Ove Pedersen.

arrow Drabschef vil være foredragsholder
24. december 2016 kl. 08:53 Opdateret: kl. 21:54
arrow Drabschef: Fantastisk følelse at opklare drabet på Anders
23. december 2016 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:37
arrow Drabschefen siger farvel og tak
23. december 2016 kl. 15:30 Opdateret: kl. 12:37
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk