19. august 2019
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Testcenter for oversvømmelsesbeskyttelse åbner i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Testcenter for oversvømmelsesbeskyttelse åbner i Roskilde
Roskilde - 18. februar 2019 kl. 13:37
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt testcenter som skal sikre verden mod naturkatastrofer placeres i Roskilde. Testcenteret placeres på beredskabsstationen på Gl. Vindingevej.

arrow Læs også: Nyt center: Mangler du en oversvømmelsesløsning, ring til Roskilde

Oversvømmelser har store konsekvenser for befolkningen i udsatte områder, hvilket Roskildes borgere efterhånden kender alt for godt når ejendomme oversvømmes. Familier har mistet deres hjem og ejendele, og frygten sidder dybt i kroppen og bliver aktiveret, så snart et nyt stormvarsel truer.

Formålet med det nye Center for Oversvømmelsesbeskyttelse (CORO), som det kommer til at hedde, er at skabe tryghed og forbedret livskvalitet ved at opbygge viden og kompetencer i forhold til at udvikle og anvende midlertidige og mobile løsninger, der virker her og nu.

- Klimaforandringerne har haft stor betydning for mange borgere i Roskilde Kommune. Især de, der har Roskilde Fjord og Værebro Å som naboer, derfor er det meget nærliggende, at vi i Roskilde Kommune går foran i forsøget på at teste og demonstrere nye midlertidige og mobile løsninger, der virker her og nu, siger borgmester Joy Mogensen(S).

Centret skal indeholde et simuleringsmiljø, der kan fungere som test-og træningsfacilitet for byer, kommuner, civile og beredskaber fra Danmark og resten af verden. Samtidig kan virksomheder bruge centeret til at teste og demonstrere nye typer af løsninger, hvad enten det handler om at opnå dokumentation og certificering af nye teknologier eller at fremvise løsninger for potentielle kunder og oplære eksisterende kunder i at benytte dem. Målet er et effektivt beredskab, hvor viden bruges til at klæde samfundet på til bedre at kunne forebygge og håndtere oversvømmelser.

Projektet har et samlet etableringsbudget på 2 millioner kroner, og nu putter Roskilde Kommune den første million kroner i centeret, som er tænkt som et offentligt-privat samarbejde, hvor CORO´s medlemmer bidrager med resten af de midler, der skal til for at realisere projektet.

- Det er altid glædeligt, når vi i samarbejde med private virksomheder udvikler innovative løsninger, der kan bruges både i Danmark og internationalt, siger formand for Udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering, Lars Lindskov(K).

CORO, Colab Roskilde står for at facilitere samarbejdet og engagere flere partnere. Center for Oversvømmelsesbeskyttelse er tænkt fysisk placeret sammen med Beredskabsstationen på Gammel Vindingvej 10 i Roskilde. Ligeledes vil den efterfølgende drift af centeret skulle varetages af Beredskabet i Roskilde i samarbejde med private virksomheder.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk