25. marts 2019
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taxa til jul og nytår: 40-50 procent dyrere i to gange 14 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxa til jul og nytår: 40-50 procent dyrere i to gange 14 timer
Roskilde - 01. december 2018 kl. 09:27
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regner du med at tage en taxa hjem fra jule- eller nytårsaften, så kan du godt begynde at sætte penge til side.

Dantaxi, som kører taxa i Roskilde og Lejre, hæver prisen lige som en række kolleger i branchen. Prisen bliver hævet i 14 timer hen over juleaften og tilsvarende 14 timer hen over nytårsaften. Taksthævningerne er blevet gjort mulig i en lov, som trådte i kraft den 18. januar i år.

- Loven er lavet for at gøre det mere attraktivt for taxavognmænd at sende alle deres vogne på gaden i de perioder, hvor kunderne efterspørger en taxa, siger kommunikationschef hos Dantaxi Rasmus Korchin.

Minutprisen stiger

Kommunikationschefen finder det mest fair at sammenligne de stigende priser i de to gange 14 timer med, hvad det koster at køre taxa på det, han kalder en almindelig helligdag. Så det har vi naturligvis gjort.

Prisen består af tre parametre. En startpris, en kilometerpris og en minutpris.

Startprisen hos Dantaxi stiger fra 39 kroner til 49 kroner. Altså en flad tier op. Kilometerprisen stiger fra 17 kroner til 20 kroner, heller ikke en voldsom stigning.

Til gengæld bliver du flået, når det kommer til minutprisen. På en almindelig helligdag koster det 3,55 kroner at sidde i en Dantaxi, den får lige et nøk op til 8,33 kroner i de to gange 14 timer, hvor folk står på nakken af hinanden for at få fat i en taxa.

Dantaxi kører taxa i Roskilde, Lejre, Køge, Solrød, Greve, Skælskør, Slagelse, Vordingborg, Guldborgsund og størstedelen af Nordsjælland.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk