25. juni 2021
Samtidig med at miljøministeriet gav Roskilde Kommune grønt lys til at komme videre med kystsikringen, så viser det sig, at projektet er blevet 12 millioner dyrere. De fem millioner er som følge af klagesagen. Foto: Thomas Olsen
Samtidig med at miljøministeriet gav Roskilde Kommune grønt lys til at komme videre med kystsikringen, så viser det sig, at projektet er blevet 12 millioner dyrere. De fem millioner er som følge af klagesagen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv millioner mere: Ekstraudgift overrasker digelag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Syv millioner mere: Ekstraudgift overrasker digelag
Roskilde - 25. juni 2020 kl. 13:27
Af Lars Kimer

Ingen kender endnu den samlede regning på kystsikringen i Jyllinge Nordmark, men Roskilde Kommune har nu præsenteret to væsentlige fordyrringer af projektet. Faktisk bliver projektet med sikkerhed næsten 20 procent dyrere end hidtil udmeldt.

arrow Læs også: To digelag får lige vilkår

Det seneste forsigtige gæt på en samlet pris lån er nemlig på 62,5 millioner kroner. Men der skal nu lægges yderligere 12 millioner kroner til.

Alene omkostninger på grund af klagen over projektet står i fem millioner kroner. Og så er der kommet yderligere som følge af, at det, der allerede er blevet bygget, er blevet syv millioner kroner dyrere end ventet. Det skyldes blandt andet, at bunden i området har vist sig blødere end ventet, mere jordkørsel og ændringer i selve digekonstriktionen.

Kommer bag på formand

De sidste syv millioner kroner overrasker formanden for digelaget, Philip Lange Møller.

- I bestyrelsen var vi helt ærlig af den opfattelse, at de syv millioner kroner allerede var indregnet i projektet. Det får vi nu at vide, at de ikke er. Vi vil igen se på, om vi kan finde steder at skære ned, men vi må også bare sige, at vi synes, det vil være forkert at gå på kompromis med sikkerheden i projektet. Vi vil ikke lave besparelser for at lave noget, som er dårligere, men vi vil gennemgå projektet igen, siger han.

At klagen over projektet kommer til at koste i alt fem millioner kroner er Philip Lange Møller virkelig ked af.

- Det er drønærgerligt. Så kan folk bruge tid på at diskutere, hvis skyld det var, men det kan jeg ikke bruge til så meget. Kommunen satte projektet i gang hurtigt, fordi de troede fuldt og fast på, at alt var i den skønneste orden, og de ville gerne sikre os mod flere stormflodssæsoner uden sikring. Klagerne var i deres gode ret til at klage, så de har brugt de spilleregler, der var sat op. Det er nemt at være bagklog, men det er da virkelig ærgerlige penge.

De fem millioner kroner fordeler sig nogenlunde med to ekstra millioner for ned- og oplukning af byggepladsen og med tre millioner kroner som følge af stigende materialepriser.

Næppe mere støtte

Borgerne i Jyllinge Nordmark skal næppe forvente, at Roskilde Kommune genåbner diskussionen om, hvor stor en del af projektet, kommunen vil betale. Som det er lige nu, så betaler kommunen 50 procent.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at genåbne den diskussion. Jeg ved, at der er nogen partier, som gerne så, vi bidrog med mere. Men genåbner vi den diskussion, så skal vi også se på kystsikringsprojektet ved havnen og være klar til at betale ekstra, hvis der kommer et projekt ved Frederiksborgvej (hvilket der ikke er noget, som tyder på p.t., red.). Borgerne skal jo stilles lige, og endelig har vi et udfordret budget, som vi skal have til at være i balance, siger borgmesteren.

arrow Kommunen siger ja til indefrysning af lån til kystsikring
12. september 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 17:16
arrow Dokumentation: Læs hele kystsikringsklagen her
12. september 2020 kl. 07:33 Opdateret: kl. 16:52
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk