23. september 2020
Erfaringen er, at det giver de unge selvtillid og ansvarsfølelse at være brandkadet. Desværre har en systemfejl ført til, at Roskilde Brandvæsen ikke har fået nogle af de ansøgninger, som unge i alderen 14-17 har sendt dem. Foto: Thomas Olsen
Erfaringen er, at det giver de unge selvtillid og ansvarsfølelse at være brandkadet. Desværre har en systemfejl ført til, at Roskilde Brandvæsen ikke har fået nogle af de ansøgninger, som unge i alderen 14-17 har sendt dem. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svipser: Ansøgninger til brandkadet-hold er forsvundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svipser: Ansøgninger til brandkadet-hold er forsvundet
Roskilde - 14. december 2019 kl. 08:43
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nul ansøgninger om at blive brandkadet havde Roskilde Brandvæsen modtaget i søndags. Det undrede og ærgrede brandvæsenet, som siden 2011 har haft succes med at lære unge om brandslukning og andre beredskabsopgaver.

arrow Læs også: Brandkadet har fået mod på mere

Det viser sig da også, at der skam er unge, som har søgt om optagelse. Ansøgningerne er bare aldrig kommet frem og er pist væk på grund af en fejl i systemet.

Det gik op for brandvæsenet ved en uddannelsesafslutning i søndags, hvor en forælder sagde, at hun håbede, hendes datter bliver optaget på kadetholdet. Jo jo, men der er jo ikke kommet nogle ansøgninger lød svaret, men datteren og to veninder havde i hvert fald sendt deres.

- Så kunne vi godt se, at noget var galt, siger brandkadet-instruktør Kenneth Erik Johansen.

Hvor er de henne?

Nu leder brandvæsenet så med lys og lygte efter de forsvundne ansøgere ud over de tre piger, som foreløbigt har gensendt deres ansøgning.

Eftersøgningen sker dels gennem kommunen og ungdomsklubberne, som har været med til at sende nogle af de interesserede unge videre. Andre har reageret direkte på et facebookopslag, og de er lidt sværere at støve op igen.

- Det er ærgerligt, hvis nogen har søgt og så ikke får muligheden, siger Kenneth Erik Johansen.

Grib chancen nu

Foreløbigt er der kun garanti for, at brandkadetter fortsætter i 2020, selvom brandvæsenet håber at få penge til at fortsætte projektet.

Med det in mente synes Kenneth Erik Johansen, det er vigtigt, at dem, der kunne have lyst til at være brandkadet, griber chancen nu.

Der er stadig tid at løbe på. Ansøgningsfristen er fredag den 20. december, og brandvæsenet har et sidste informationsmøde onsdag den 18. december. Holdet har plads til 16 brandkadetter.

Ansøgere kan sende en mail til Ungeberedskab@roskilde.dk

arrow Video og billeder: Brandkadetter kan redde liv
18. december 2015 kl. 14:11 Opdateret: kl. 12:46
arrow Se billederne: Brandkadetter viser, hvad de kan
23. april 2015 kl. 14:07 Opdateret: kl. 12:52
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk