18. april 2019
Det mentale sundhedshjul skal opspore børn og unge med psykiske lidelser, så de hurtigere kan komme i behandling. Foto: Roskilde Kommune
Det mentale sundhedshjul skal opspore børn og unge med psykiske lidelser, så de hurtigere kan komme i behandling. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedshjul skal opspore psykisk sårbare unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedshjul skal opspore psykisk sårbare unge
Roskilde - 20. september 2018 kl. 15:20
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere og flere børn og unge kæmper med psykiske lidelser. Roskilde Kommune vil med et nyt initiativ komme problemet til livs. Projektet omhandler »Det mentale Sundhedshjul«, der skal opspore sårbare unge med for eksempel spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd tidligere.

- Vi har skabt et samfund, hvor de unge ikke kan følge med. I Roskilde Kommune har hver fjerde gymnasieelev prøvet at skade sig selv. Det kan vi ikke byde dem. Derfor har vi skabt sundhedshjulet, som skal opdage tidlige tegn på psykiske lidelser, inden det udvikler sig til alvorlige psykiske lidelser som kræver omfattende behandling, siger Morten Gjerskov (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget.

Projektet skal i de løbende måneder uddanne medarbejdere, der til dagligt arbejder med det mentale sundhedshjul.

- Vi skal uddanne medarbejdere, så vi ved, hvordan vi bedst kan hjælpe børn og unge, der har det svært. Sundhedshjulet er for eksempel tænkt til lærerne og klubpersonale. Generelt dem der dagligt ser de unge og kan være bekymret på baggrund af nogle risikofaktorer, som de har observeret. Her er det vigtigt, at de systematiske observationer også angiver, hvordan man skal reagere, siger Tine Schinnerup Hejberg Petersen, specialkonsulent i forvaltningsområdet Social Job og Sundhed.

Læs mere i torsdagens avis.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk