20. september 2021
Tusinder af mennesker var lørdag til sundhedsdag på Hestetorvet, da prognoserne om regnvejr heldigvis ikke holdt stik.
gallery icon

Se billedserie

Tusinder af mennesker var lørdag til sundhedsdag på Hestetorvet, da prognoserne om regnvejr heldigvis ikke holdt stik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succes for 25. gang; Sol over sundhedsdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succes for 25. gang; Sol over sundhedsdagen
Opdateret 11. september 2021 kl. 16:47
Roskilde - 11. september 2021 kl. 16:44
Af Torben Kristensen

På forhånd havde vejrudsigten lovet regn en stor del af tiden, men da sundhedsdagen skulle starte lørdag formiddag på Hestetorvet, holdt det tørt, og solen skinnede endda ind i mellem.

Derfor blev Roskildes 25. sundhedsdag også en succes med tusinder af besøg på Hestetorvet, hvor mange af patient-organisationerne og andre frivillige havde opslået deres boder. Her fortalte de om de forskellige sygdomme, som de arbejder med at lindre og få gjort noget ved.

Region Sjælland, der tager sig af en stor del af sundhedsvæsenet, var også repræsenteret med en række forskellige boder på torvet.

Sundhedsdagen havde denne gange også spredt sig ud i byen med boder i Algade og på Stændertorvet, hvor interesserede bl.a. kunne få en tur på motions-cyklen som optakt til næste års Tour de France.

En af deltagerne her var ostemand Allan Caseus, som deltog i et heat blandt fire deltagere og stolt bagefter berettede, at han skam havde vundet.

Glad apoteker
I det flotte vejr på denne sensommerdag var Roskildes gader fyldt med mange glade mennesker, der havde travlt med at handle og hygge sig.

En af dem var den tidligere ejer af Domapoteket, apoteker Paul Bundgaard, der fortsat er talsmand for Sygehusgruppen, som prøver at redde så meget som muligt af det lokale hospital.

For 25 år siden grundlagde han Sundhedsdagen og gjorde arrangementet til en stor begivenhed i Roskilde i samarbejde med en række aktører. Blandt andet Roskilde Kommune og Roskilde Amt (senere region Sjælland) samt ikke mindst en række private aktører, der bidrog til, at det hele kunne løbe rundt økonomisk.

- Jeg er glad for at se, at denne gode idé fortsat lever, selv om det i dag foregår på en noget anden måde, fortalte han.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk