21. juli 2019
Formand for Roskilde Kunstforening Jes Nysten fik idéen til gavlprojekt, som siden er bearbejdet af et udvalg i foreningen. Første værk bliver finansieret af gågadelavet, men der skal findes nye penge til de kommende. Kommunen har ikke penge i projektet, men har givet deres tilladelse.
gallery icon

Se billedserie

Formand for Roskilde Kunstforening Jes Nysten fik idéen til gavlprojekt, som siden er bearbejdet af et udvalg i foreningen. Første værk bliver finansieret af gågadelavet, men der skal findes nye penge til de kommende. Kommunen har ikke penge i projektet, men har givet deres tilladelse.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort gavlmaleri bliver det første af flere i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort gavlmaleri bliver det første af flere i bymidten
Roskilde - 16. februar 2019 kl. 07:51
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En markant ændring er på vej i Roskildes bybillede. En række af bymidtens gavle vil over de kommende år blive prydet af kunstværker med den ambition at gøre turen gennem byen til en større oplevelse, men også gerne at lede folk lidt væk fra alfarvej.

arrow Læs også: Stændertorvet mangler en torvehal for at nå helt i mål

Det første maleri bliver udført på den store gavl af Algade 27 ud mod det nye byrum, der er skabt foran børnekulturhuset i stedet for den tidligere lidt skumle og hærgede park.

Gavlen bliver malet af den lokale kunster Jacob Brostrup til maj, og hen over de kommende tre år skal andre kunstere pryde andre gavle i byen.

- Vi vil gerne lave nogle nedslag i Roskildes historie og Roskildes liv. Den store væg her skal være en form for samlet billede, hvor man går ind i Roskilde, og så prøver vi at tage nogle enkelte historier herfra og vidererudvikle på nogle af de andre gavle, siger Jes Nysten, formand for Roskilde Kunstforening og idémanden bag gavlprojektet.

Jes Nysten har øje på flere velegnede gavle, men dem holder han for sig selv, til der er indgået aftaler med ejerne og fundet penge til værket. Det første maleri er betalt af gågadelavet i Roskilde, men der skal findes ny finansiering af de kommende værker.

- Det er vigtigt for mig, at det bliver et projekt, som rigtig mange er involveret i. Jeg tror derfor, det er godt at tage det en gavl ad gangen, siger Jes Nysten.

Initiativet betyder farvel til det nuværende gavlmaleri på Algade 27, »Der var engang...« fra 1997. Kunstneren bag, Ole Werner Nielsen, sagt god for, at tiden er inde til en ændring, men Jes Nysten er forberedt på, at overmalingen kan skabe noget debat.

- Jeg ved, at jeg skal stå på mål for det. Men jeg er stærk, griner kunstforeningens formand, der oplever, at folk enten holder af det gamle maleri eller slet ikke har lagt mærke til det.

bymidte debat

arrow Stor værdi i at ligge i gågaden
31. januar 2019 kl. 16:45 Opdateret: kl. 11:16
arrow De rigtige butikker skal ind i de tomme lokaler
31. januar 2019 kl. 14:19 Opdateret: kl. 11:15
arrow Oplevelser bliver vigtigere end handel for bymidten
31. januar 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 11:17
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk