16. januar 2021
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stormflod: Beboere foreslår lukning af å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stormflod: Beboere foreslår lukning af å
Roskilde - 01. september 2017 kl. 13:14
Af Lars Kimer

De stormflodsramte beboere i Jyllinge Nordmark arbejder året rundt på at gøre sig klar til en ny hændelse, hvor de skal beskytte deres huse for indtrængende vandmasser. I den forbindelse foreslår de, at Værebro Å - som leverer noget af vandet til oversvømmelserne - bliver lukket et stykke oppe ad åløbet, så vandet i stedet kommer til at stå på de lave enge langs med åen.

arrow Læs også: Kystsikring: Borgere strømmer til som frivillige

- Det vil spare os for 3,5 kilometer watertubes, og i vores optik kræver det bare et par jernplader placeret korrekt. Men det skal kommunen og beredskabet regne på, siger Mogens Hallager fra det lokale digelag.

Lars Robetje, beredskabschef i Østsjællands Beredskab, arbejder netop nu på en beredskabsplan for hele Roskilde Kommune i tilfælde af stormflod.

- Det er vældig kompliceret at lukke åen. Hvor stiller vandet sig så? Hvis marker er det, vi ødelægger? Er ejeren interesserede i det? Det rejser en lang række spørgsmål, og det kræver analyser, siger han til DAGBLADET Roskilde og vil ikke 100 procent afvise det som en mulighed.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk