14. april 2021
Det første synlige bevis for, at Roskilde Fjord er rammen for at finde løsning på plastikforureningen i verdenshavene og langs kysterne kom onsdag. Her var en gruppe studerende ude for at indsamle og kategorisere de materialer, de fandt.
gallery icon

Se billedserie

Det første synlige bevis for, at Roskilde Fjord er rammen for at finde løsning på plastikforureningen i verdenshavene og langs kysterne kom onsdag. Her var en gruppe studerende ude for at indsamle og kategorisere de materialer, de fandt.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor begejstring over plastik på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor begejstring over plastik på stranden
Opdateret 07. april 2016 kl. 15:25
Roskilde - 07. april 2016 kl. 06:59
Af Lars Kimer

Roskilde: - Hvad er det her? Er det en bid af en ballon?

En gruppe studerende står med stor begejstring og kigger ned i deres godt fyldte plastikposer. Vindens suser dem om ørerne, og fjorden viser sig ikke fra sin bedste side.

De er samlet på p-pladsen ved Vigen Strandpark, og de har netop finkæmmet 100 meter strand for plastik.

- Her er både cigaretpakker, patronhylstre og slikpapir, fortæller Sara Wagner, som studerer miljøplanlægning på RUC. Gruppen arbejder videre med at få placeret deres fund i en af 111 kategorier på et medbragt skema med tilhørende billeder.

De studerende i felten er det første synlige bevis på, at et kæmpe projekt, støttet med fem millioner kroner af Villum- og Velux-fondene, er godt undervejs. Sammen med forskere fra både RUC og Aarhus Universitet på Risø skal de finde løsninger, der kan begrænse plastikforureningen i havene. Ikke bare i Danmark, men i hele verden, hvor det skønnes, at der inden længe vil være et kilo plastik for hver tre kilo fisk.

Forhåbningen er, at projektet kan munde ud i både viden og teknologiske løsninger, som kan eksporteres.

Men først skal problemets omfang og kilder kortlægges, og det er her, de bachelorstuderende kommer ind i billedet.

- Først skal vi have grupperet det, vi finder, og så skal vi til at se på, hvor plastikken kommer fra. Er det fiskere, sejlere, badegæster eller måske byggematerialer, der er blæst herned? Det skal vi se på efterfølgende, siger Stephanie Søgaard, som studerer geografi på RUC.

Projektet laves i samarbejde med blandt andre Plastindustrien, Det Økologiske Råd og Plastic Change.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk