22. marts 2019
I oktober blev der taget første spadestik til kystsikring af Jyllinge Nordmark, men digearbejdet er nu stoppet af staten. Foto: Hans-Jørgen Johansen
I oktober blev der taget første spadestik til kystsikring af Jyllinge Nordmark, men digearbejdet er nu stoppet af staten. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Staten stopper digearbejde i Jyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten stopper digearbejde i Jyllinge
Roskilde - 11. marts 2019 kl. 13:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Digearbejdet, der skal forhindre oversvømmelser i Jyllinge Nordmark, er stoppet med øjeblikkelig virkning. Det meddeler Roskilde Kommune.

arrow Læs også: V-profil: Byrådet var døv over for advarsler

Miljø- og Fødevareklagenævnet har helt ekstraordinært valgt, at klager over en VVM-afgørelse får opsættende virkning. Det betyder, at arbejdet med digerne i Jyllinge Nordmark ikke kan fortsætte, før sagen er endeligt afgjort.

Roskilde Kommune har standsede arbejdet mandag formiddag og ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår de kan gå i gang igen, eller hvad udsættelsen kommer til at koste.

Digearbejdet er stoppet af klager om, at diget langs fjorden påvirker et Natura 2000-område. Roskilde Kommune har givet tilladelsen blandt andet ud fra en betragtning om, at indgrebet har mindre betydning og ud fra en godkendelse fra en anden statslig myndighed, Kystdirektoratet.

Miljø- og Fødevareklagenævnet fraviger lovens hovedregel om, at klager ikke har opsættende virkning, med en kort begrundelse om, at nævnet mener, at "der i den aktuelle sag er forhold, der kan begrunde, at nævnet fraviger hovedreglen".

Det er ikke oplyst, hvornår nævnet vil komme med sin endelige afgørelse.

Kommunen holder i dag møde med Cowi A/S, som har udarbejdet VVM redegørelsen for kommunen, samt en landets førende jurister inden for området. De er samtidig i tæt dialog med digelaget om situationen.

arrow Dagbøder for tomgang er ikke afgjort endnu
17. marts 2019 kl. 10:36 Opdateret: kl. 17:20
arrow Nævn afviser Roskilde-klage og fastholder stop af digebyggeri
16. marts 2019 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:52
arrow Digesag: Skønmaleri er den gale vej gennem regeljunglen
16. marts 2019 kl. 06:23 Opdateret: kl. 17:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk