10. december 2019
De fem Skuldelevskibe er omdrejningspunktet for hele diskussionen om et nyt vikingeskibsmuseet. Den nuværende betonhal kan ikke beskytte dem, og når den nu er affredet, håber Vikingeskibsmuseet på statslige kroner til et nyt museum. Foto: Kenn Thomsen
De fem Skuldelevskibe er omdrejningspunktet for hele diskussionen om et nyt vikingeskibsmuseet. Den nuværende betonhal kan ikke beskytte dem, og når den nu er affredet, håber Vikingeskibsmuseet på statslige kroner til et nyt museum. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Staten må også spytte penge i Vikingeskibsmuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten må også spytte penge i Vikingeskibsmuseet
Roskilde - 31. august 2018 kl. 17:25
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med affredningen af Vikingeskibshallen fra 1969 kan Vikingeskibsmuseet nu for alvor gå i gang med at lægge planer for et nyt museum, der ikke bare kan beskytte de fem vikingeskibe fra Skuldelev, men også kan udvikle og fremtidssikre museet.

arrow Læs også: Forslag: Vikingeskibshallen kan reddes med en jordvold

Det skal der penge til. Bestyrelsesformand Joy Mogensen appellerer til, at Christiansborg også er klar til at tage et ansvar for at sikre den kulturarv, museet beskytter.

- Jeg håber, staten er klar over den økonomiske opgave i at finansiere en sikker bygning. Jeg er væsentligt mere optimistisk i forhold til at få fonde til at donere penge, når det íkke handler om at lappe på en bygning, men om at gentænke Vikingeskibsmuseet, men jeg tror umiddelbart ikke, det kan lade sig gøre uden statens medvirken, siger Joy Mogensen (S).

Fondene vil normalt kræve en form for medfinansiering fra ejerne af de projekter, de støtter. Vikingeskibsmuseet er selvejende, men er et statsanerkendt museum og modtager driftstilskud fra kommunen, så derfor forventes de også at spytte i kassen. Roskilde Kommune har tidligere afsat 25 millioner kroner til at støtte Vikingeskibsmuseet, men det afhænger af, at projektet lever op til den helhedsplan, der er lagt.

Sidste år blev der på finansloven afsat 10 millioner kroner over to år til at udvikle et projekt, der kan sikre vikingeskibene. Samtidig blev det aftalt at drøfte sagen igen, når affredningen er afgjort.

arrow Professor: Nedrivning af museum vil smadre fredningssystem
30. august 2018 kl. 19:36 Opdateret: kl. 19:38
arrow Minister fjerner fredning af Vikingeskibshallen i Roskilde
30. august 2018 kl. 12:21 Opdateret: kl. 12:22
arrow Idé: Ringborg kan sikre vikingeskibe
07. april 2018 kl. 07:54 Opdateret: kl. 08:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk