24. september 2021
Det danske band Ganger bliver det første navn, der giver koncert på Gimle, når der igen bliver åbnet op for levende musik den 6. maj. Koncerten skulle oprindeligt have været spillet i marts. Foto: PR
Det danske band Ganger bliver det første navn, der giver koncert på Gimle, når der igen bliver åbnet op for levende musik den 6. maj. Koncerten skulle oprindeligt have været spillet i marts. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spillested snart klar til coronasikker genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Spillested snart klar til coronasikker genåbning
Roskilde - 09. april 2021 kl. 17:38
Af Lasse Petersen

Den seneste coronanedlukning har medført en længere pause for de danske spillesteder, men nu er der snart lys for enden af tunnellen. Torsdag den 6. maj skulle blive dagen, hvor danskerne igen kan nyde livemusik rundt om i landet. Hos Gimle i Roskilde ser man naturligt nok frem mod datoen.

arrow Læs også: Du tror det er løgn: TV-hold kom ind midt under koncert

- Det bliver selvfølgelig en hård start, for alt er lidt rustent, når man starter op og skal ind i rutinerne igen. Så det bliver en hård nyser, men vi glæder os helt vildt til at komme i gang, siger spillestedsleder Lars Sloth.

Status er lige nu, at Gimle satser på at åbne for omverdenen 6. maj, selvom coronasituationen stadig skaber uvished.

Det er således endnu ikke endeligt bekræftet, præcis hvilke forhold spillestederne må åbne efter.

- Vi venter på retningslinjer og håber på, at det bliver de samme som i efteråret. Det regner vi også med og planlægger efter, siger Lars Sloth.

Der bliver knald på

Det betyder, at Gimle om en lille måneds tid skal være forberedt på at byde folk indenfor. Tiden bruges på at shine stedet helt op.

- Nu er vi i gang med at gøre klar og renovere foyer og bar, fortæller Lars Sloth.

Den danske musikgruppe Ganger står til at genåbne Gimle med en koncert om aftenen den 6. maj, og i det hele taget bliver det en begivenhedsrig genstart for spillestedet.

- Vi har jo en vild første uge med tre store koncerter i Roskilde Kongrescenter, så der bliver knald på, siger Lars Sloth.

Besøgende kan roligt indfinde sig på spillestedet, fortæller Lars Sloth.

- Vi sørger for, at der er trygt og godt at være, og at der er rent og sprittet af. Og så bærer vi mundbind og overholder afstandskrav, siger han.

Trygge ved coronapas

Kravene betyder, at der enten vil være en tom stol eller en meters afstand mellem selskaber og besøgende, som ikke er en del af samme billetbestilling og ikke i forvejen kender hinanden.

- Det eneste nye, vi forventer, er coronapasset. Det må vi vænne os til at håndtere, men det er vi også fortrøstningsfulde omkring, siger Lars Sloth.

I den forbindelse kan besøgende godt forberede sig på, at der vil stå ekstra personale klar ved indgangen. Det sker for at tjekke coronapas for spillestedets gæster, forklarer Lars Sloth.

Udover Ganger, der bliver det første band til at give koncert på Gimle ovenpå nedlukningen, byder spillestedet efter planen på meget mere musik, standup og forskellige arrangementer i løbet af sommermånederne.

arrow Gimle: Ingen byparkkoncerter i år
04. maj 2021 kl. 14:18 Opdateret: kl. 11:23
arrow Gimle savner klar besked om retningslinjer: Reelt ved vi ingenting
24. april 2021 kl. 09:12 Opdateret: kl. 14:37
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk