17. februar 2019
Spillemændene Rune Tonsgaard Sørensen og Poul Bjerager Christiansen fra Roskilde takkede begge for ridderkorset. Dronningen er i London, så de var i audiens hos kronprinsen. Foto: Bjarne Lüthcke/Scanpix
Spillemændene Rune Tonsgaard Sørensen og Poul Bjerager Christiansen fra Roskilde takkede begge for ridderkorset. Dronningen er i London, så de var i audiens hos kronprinsen. Foto: Bjarne Lüthcke/Scanpix
Foto: Bjarne Luthcke/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spillemænd takkede for ridderkors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillemænd takkede for ridderkors
Roskilde - 01. december 2015 kl. 10:14
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to Roskilde-violinister Poul Bjerager Christiansen og Rune Tonsgaard Sørensen har været i audiens hos kronprins Frederik for at takke for udnævnelsen til ridder af dannebrogordenen. Begge har fået ridderkorset for deres indsats for at holde folkelige danske musiktraditoner i live gennem foreningen Danmarks Rigsspillemænd.

arrow Læs også: Roskilde-musiker kan vinde en Grammy

De to spiller sammen i duoen Fiddling Faroes, men er også kendt for mange andre sammenhænge.

Poul Bjerager Christiansen er tidligere kommunaldirektør i Hvalsø Kommune og er i dag nationalparkchef for nationalparken Skjoldungernes Land, som han også var projektchef for.

Rune Tonsgaard Sørensen har også en karriere inden for den klassiske musik, primært med Den Danske Strygekvartet, og frem til denne sommer var han koncertmester i Copenhagen Phil - tidligere kendt som Sjællands Symfoniorkester.

I 2013 modtog han Kronsprinsparrets Stjernedryspris, hvor han blandt andet blev hædret for at føre den klassiske musik og folkemusikken sammen. Han er også medlem af trioen Dreamers' Circus, hvis seneste album »Second Movement« lørdag fik prisen som Årets Udgivelse ved Danish Music Awards Folk.

arrow Dreamers' Circus vandt alles hjerter
03. juli 2015 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:54
arrow - Det må vel også snart gå nedad
26. maj 2015 kl. 13:37 Opdateret: kl. 12:01
arrow Roskilde-violinist triumferer ved DMA Folk
02. december 2013 kl. 14:31 Opdateret: kl. 15:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk