13. juni 2021
Vibyspejderne drømmer om ny spejderhytte og troede, at de havde fundet løsningen i den tidligere sfo-bygning i Dåstrup. Men nu viser det sig, at andre også har vist interesse for bygningen.  Foto: Anders Ole Olsen
Vibyspejderne drømmer om ny spejderhytte og troede, at de havde fundet løsningen i den tidligere sfo-bygning i Dåstrup. Men nu viser det sig, at andre også har vist interesse for bygningen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdere troede de havde fundet deres nye hjem: Nu har andre meldt sig på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Spejdere troede de havde fundet deres nye hjem: Nu har andre meldt sig på banen
Roskilde - 20. november 2020 kl. 18:46
Af Heidi Engelund

- Vi har fået at vide, at vi vil blive kontaktet, når der kommer en afklaring. Vi løber hele tiden panden mod en mur, men det er fint nok, men det er opslidende, lyder det fra Søren Mogensen, der er spejderleder for Peder Syv Gruppe i Viby.

arrow Læs også: Spejderne overtager sfo-bygning: Det er en stor lettelse

Årsagen til den begyndende frustration er den lange ventetid på, hvor i Viby spejdernes nye hytte skal placeres. Spejderne er ellers et meget tålmodigt folkefærd, der i fem år har ventet på, at drømmen skal gå i opfyldelse.

Lige nu holder spejderne til i en nedslidt hytte fra 70'erne. De sendte derfor en ansøgning i 2015 til Roskilde Kommune for at søge om penge til en ny spejderhytte. Det glade budskab om en bevilling på 2,1 millioner kroner i 2019 skabte glæde. Siden er tiden gået med at vente.

Har ingen lejekontrakt

Spejderne troede, at de skulle rykke teltpælene op og videre til en ny matrikel sidste år, men sådan endte historien ikke. Nu rinder 2020 snart ud, og intet afgørende er sket endnu.

Søren Mogensen siger:
- Vi havde ikke forestillet os, at der gik fire år. Vi kan ikke bygge på den nuværende grund, der er privatejet. Vi kan ikke få tilskud til byggeriet der, da vi ikke har en lejekontrakt. Vi har forsøgt at få en lejekontrakt, men uden held.

Pengene i de fleste husholdninger rækker ikke langt, heller ikke hos spejderne, der må indse at man ikke får meget spejderhytte for 2,1 millioner kroner.

Derfor begyndte de at kigge efter andre muligheder, og spottede den tidligere Dåstrup sfo-bygning, som har stået tom siden 2019. Den ligger fem minutters gang fra deres nuværende hytte, og har 342 kvadratmeter at byde på.

Sendt mail til byrådet

Glæden var stor hos spejderne, da deres sag var på mødet i kultur- og idrætsudvalget den 21. oktober om muligheden for at overtage sfo-bygningen.

18. november sendte spejdergruppen en mail til politikerne i byrådet for at tilkendegive deres frustration, hvis det viser sig, at sfo-bygningen bliver endnu en bule i panden.

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Claus Larsen (S), siger:

- Vi anbefaler, at spejderne rykker ind i sfo-bygningen, så der er en mulighed for at bruge bygningen, så det kan ikke være bedre. Den har jo stået tom i et par år og kunne ikke blive solgt, så det er en god løsning også for spejderne, da det også er et ønske for dem.

Desværre for spejderne er der kommet endnu en spiller på banen.

- Udvalget arbejder videre med at få etableret en spejderhytte, men en hjemmeplejergruppe er også interesseret i sfo-bygningen, så der skal ses på, hvem der har mest behov, og hvad der passer bedst ind, siger Claus Larsen.

Deler gerne med andre

Bliver det spejderne, der får lov til at overtage sfo-bygningen, vil en renovering af stedet løbe op i omkring 700.000 kroner.

Tilbage hos Søren Mogensen og Vibyspejderne er ventetiden lang.

- Vi ved hverken op eller ned, så vi er ikke så positive lige nu. Vi bruger en masse energi, og det er jo frivilligt arbejde. Lige nu kan vi kun vente og se, hvad der sker. Vi er ikke i nærheden af en slutning endnu. Vi havde håbet, at en løsning var inden for rækkevidde før jul.

Spejderne vil gerne dele sfo-bygningen med andre.

- Vi har været åbne for, at andre kan bruge spejderhytten (sfo-bygningen, red.) i formiddagstimerne, da det vil give god mening, at kommunens kvadratmeter bliver brugt hele dagen. Vi ved ikke, om vi skal være der sammen med hjemmeplejen, alt er jo gisninger, siger Søren Mogensen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk