17. september 2021
Når man er på Bornholm, skal man selvfølgelig prøve at ryge sild.
gallery icon

Se billedserie

Når man er på Bornholm, skal man selvfølgelig prøve at ryge sild.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdere overnattede på færge og fik røgede sild til aftensmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejdere overnattede på færge og fik røgede sild til aftensmad
Roskilde - 26. juli 2021 kl. 16:32

Sidste år blev den aflyst, men i år er det lykkedes KFUM-spejderne fra Sct. Georgs Distrikt at komme af sted på fælleslejr på Bornholm. Sct. Georgs Distrikt tæller cirka 700 spejdere fra Roskilde-området fra Jyllinge, Lejre, Karlslunde, Borup, Tune, Bramsnæs, Gundsø, Svogerslev og Roskilde, og 230 børn og voksne er med på lejren, der varer frem til lørdag.

arrow Læs også: Spejdere sluttede stor lejr af med at redde OL

Mens de yngste af spejderne blev kørt i bus, skulle de ældste spejdere sammen med deres spejdere tage natfærgen til Bornholm fra Køge fredag aften. Cirka 150 spejdere og ledere var med færgen, og overnatning måtte ske på liggeunderlag og i soveposer i en del af cafeteriet eller udendørs på soldækket.

Fremme på Bornholm blev de budt velkommen af køkkenholdet, der havde bragt morgenmad fra lejren frem til de sultne spejdere. Derefter blev der cyklet og gået til Rømeregården, hvor der hurtigt blev rejst telte og gået i gang med indretning af lejrpladsen. Efter frokosten ankom de yngste spejdere, der havde haft en rolig tur med bus via Ystad-Rønne. Dagen sluttede med åbningslejrbål, hvor grupperne præsenterede sig for hinanden, så spejderne kunne blive rystet sammen.

Søndagen bød på gudstjeneste på lejrens andagtsplads med sognepræst Sarah Krøger Ziethen fra Roskilde Domkirke. Hun havde desuden arrangeret en »pilgrimsfærd«, hvor spejderne i hold skulle forholde sig til tekster fra biblen ved de enkelte poster.

Bornholm og røgede sild hører sammen, så efter frokosten skulle der ryges sild, hvilket krævede mange timer med vagtskifte ved ilden. Til gengæld kunne der serveres gyldne og velsmagende sild som en del af aftensmaden.

arrow Spejdere kom på eventyr
30. juli 2021 kl. 11:22 Opdateret: kl. 10:16
arrow Unge spejdere kom rundt på Bornholm
28. juli 2021 kl. 17:11 Opdateret: kl. 12:40
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk