22. maj 2019
Ældreminister Thyra Frank (LA) besøgte sidste år Plejecenter Astervej, hvor hun blev modtaget af formand for sundheds- og omsorgsudvalget Morten Gjerskov (S) og centerleder Gitte Limkilde (midten). Foto: Kim Rasmussen
Ældreminister Thyra Frank (LA) besøgte sidste år Plejecenter Astervej, hvor hun blev modtaget af formand for sundheds- og omsorgsudvalget Morten Gjerskov (S) og centerleder Gitte Limkilde (midten). Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spareforslag: Luk Plejecenter Astersvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag: Luk Plejecenter Astersvej
Roskilde - 10. august 2018 kl. 15:14
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer i fremtiden til at være flere plejeboliger i Roskilde, end der er behov for. Derfor foreslås det i en ny analyse, der er udarbejdet af forvaltningen i Roskilde Kommune og konsulentvirksomheden KLK, at brugen af Plejecenter Astersvej, der også går under navnet Asterscentret, bør udfases, og at centeret lukkes helt.

arrow Læs også: Nyt Asterscenter bliver aktuelt i 2026

Udfasningen foreslås påbegyndt allerede i år 2020.

- Analysen ser på, om plejehjemmet kan blive langsomt udfaset med henblik på, at der bliver bygget et nyt samme sted inden for nogle år, forklarer borgmester Joy Mogensen (S).

Forklaringen, på at der i fremtiden kommer flere pladser, end der er behov for, er blandt andet, at Roskilde Kommune er i gang med at opføre et nyt plejecenter på Hyrdehøj, der vil blive taget i brug i løbet af år 2020.

Tiden er nemlig ved at løbe fra det gamle plejecenter på Astersvej, og det betyder, at der snart kommer behov for et nye rammer.

- Som det ser ud i dag, fremstår Asterscentret ikke som et moderne plejecenter, forklarer borgmester Joy Mogensen.

- Når vi bygger nyt center ved Hyrdehøj og samtidig planlægger at opføre et nyt, hvor Asterscentret ligger i dag, skal det ses som en langsigtet konsolidering af ældreområdet, siger hun.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde fredag den 10. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Ny plejecenter udskydes: - Vi har ikke mere beton
30. september 2017 kl. 10:31 Opdateret: kl. 11:11
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk