21. maj 2019
Søen i Roskilde Ring kan i fremtiden blive modtager af regnvand fra boligområder tæt på søen. Det kan føre til, at vandet i søen stiger med en meter, hvis hele projektet bliver til noget. Foto: Jens Wollesen
Søen i Roskilde Ring kan i fremtiden blive modtager af regnvand fra boligområder tæt på søen. Det kan føre til, at vandet i søen stiger med en meter, hvis hele projektet bliver til noget. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sø i park kan stige med en meter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sø i park kan stige med en meter
Roskilde - 30. december 2018 kl. 08:42
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fors og Roskilde Kommune har så småt sat gang i et projekt, der kan føre til, at vandet i søen i Roskilde Ring til tider vil stå en meter højere, end det gør i dag. Årsagen til den ændring er, at rigtig meget af Roskildes regnvand i dag ender i kloakken, og dermed skal det også behandles på Bjergmarkens Renseanlæg, hvor spildevandschef John Metzsch og hans folk faktisk helst vil være det foruden, da det koster penge at rense regnvandet.

arrow Læs også: Kælk i sø gav frygt for drukneulykke

- Roskilde Kommune fortætter byen i disse år. Det betyder mere regnvand, som skal håndteres. Vi vil gerne håndtere det både miljørigtigt og billigt. Skal man det, så skal det ikke i kloakken og blandes med vores spildevand, forklarer chef for plan- og udvikling i Fors Uffe Laursen.

Fors har set to store udviklingsprojekter i området ikke langt fra søen som løftestangen til at gøre søen i Roskilde Ring til modtager af regnvandet. De to projekter er dels et område på Eriksvej, og så er det projektet, som er på vej på hjørnet af Køgevej og Søndre Ringvej. Hvis regnvandet fra projektet på Fakta-hjørnet skal ledes til Roskilde Ring, så øjner kommunen muligheden for at koble sig på projektet og sende al regnvand fra rådhuset samme vej.

Ikke mindst fordi de indledende undersøgelser har vist, at regnvandet kan tilføres søen uden væsentlig forringelse af søens vandkvalitet eller af grundvandet i området.

- Det vil føre til, at vandet til tider står højt i søen, men det kommer ikke til at påvirke bruge af parken, siger Uffe Laursen, som understreger, at vandet i søen kun stiger en meter, hvis en del flere bebyggelser i området omkring Roskilde Ring kobles til søen.

Før projektet kan blive til noget, skal kommunen lave et tillæg til spildevandsplanen. Det går der det meste af 2019 med. Herefter kan Fors gå i gang med de mere konkrete planer og endelig med anlægsarbejde.

Projekter som dette kaldes i fagsprog fra LAR-projekter. Det står for Lokal Afledning af Regnvand.

Syd for jernbanen skal al regnvand i princippet ledes under jernbanen i to knudepunkter ved Røde Port og Søndre Ringvej, og derfor er det særligt påkrævet at afsøge muligheder for nedsivning og forsinkelse i denne del af byen.

Denne artikel blev første gang publiceret på sn.dk den 10. december 2018.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk