24. maj 2019
Roskilde Kommunes likviditet er påvirket af, at man endnu ikke har solgt de grunde, der skal være med til at finansiere de kommende store byggerier. På billedet ses Skousbo i Viby, hvor det tog tid at få gang i salget. Foto: Kristian Jørgensen
Roskilde Kommunes likviditet er påvirket af, at man endnu ikke har solgt de grunde, der skal være med til at finansiere de kommende store byggerier. På billedet ses Skousbo i Viby, hvor det tog tid at få gang i salget. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skrumpende kasse bekymrer ikke borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrumpende kasse bekymrer ikke borgmester
Roskilde - 15. december 2018 kl. 12:04
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Minus 150 millioner kroner lyder den aktuelle likvide beholdning i Roskilde Kommunes kasse på. Kassekreditreglen - som viser et gennemsnit over det seneste år - viser en kassebeholdning på 275 millioner kroner pr. 30. november. Det er næsten en halvering i forhold til begyndelsen af året, hvilket får advarselslamperne til at blinke hos Venstre.

arrow Læs også: Prognose: Roskildes likviditet halveres

Borgmester Joy Mogensen (S) er dog ikke bekymret.

- Det var forudset, at Roskilde Kommunes likviditet lige nu vil være på et lavpunkt. Nu begynder mange af de store byggerier at materialisere sig, men vi har stadig ikke solgt de grunde, der skulle medfinansiere dem, siger hun.

Borgmesteren forklarer videre, at kommunen blandt andet har brugt mange penge på at bygge på Sortebrødre Plads og Kildegården, hvor det er planen at sælge jord til investorer, men det har man ikke kunnet gøre, før kommunens egne byggeprojekter var færdige.

- Jeg ville være meget mere bekymret, hvis der ikke var en plan for, hvordan likviditeten skulle rette sig, siger Joy Mogensen.

Hun regner med i at fylde hullet i kommunen med penge fra grundsalg på Sortebrødre Plads i løbet i af 2019.

Her slipper kommunen desuden for et planlagt grundtilskud til boligbyggeri på slagterigrunden på Køgevej, fordi det er blevet fremrykket til i år og dermed har været med til at gøre likviditeten endnu værre end forudset.

arrow Venstre tænder advarselslamperne
10. november 2017 kl. 08:20 Opdateret: kl. 14:40
arrow V: Godt budget, men lav likviditet
29. august 2016 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:41
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk