8. august 2020
»Bevar alle klasser« lød budskabet ved et borgermøde i sommer. Det er også den entydige besked i høringen af planerne for Vor Frue Skole. Foto: Per Christensen
»Bevar alle klasser« lød budskabet ved et borgermøde i sommer. Det er også den entydige besked i høringen af planerne for Vor Frue Skole. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleskrump møder massiv modstand til det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleskrump møder massiv modstand til det sidste
Roskilde - 29. december 2018 kl. 05:04
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i Vor Frue fastholder presset på Roskilde Byråds politikere for at få dem til at ændre deres beslutning om at skære landsbyskolen ned til kun at have fire klassetrin fordelt på to klasser.

arrow Læs også: SF: Udsæt beslutning om Vor Frue Skole

Torsdag sluttede endnu en høring af forslaget, inden byrådet skal tage endeligt stilling til det 30. januar. 45 høringssvar - hovedsageligt fra almindelige borgere i byen - advarer kraftigt imod nedgraderingen, som bliver set som en trussel mod hele landsbyen.

Modstanden er velkendt, for den er blevet fremført i høring, på borgermøde og i andre sammenhænge både før og efter det kommunale budgetforlig, hvor reduceringen af Vor Frue Skole indgår som en besparelse - og i byrådsflertallets udlægning også en bæredygtig løsning for skolen, som har været lukningstruet i årtier.

De 45 høringssvar om Vor Frue Skoles fremtid er ikke blevet drøftet politisk i juleferien, men umiddelbart skal der meget til, før budgetpartierne ændrer ved planen om at reducere skolen til 0.-3. klasse.

- Høringssvar gør altid indtryk, men udgangspunktet er stadig den plan, vi lavede i budgetforliget, fordi det er den, der bringer os tættere på en økonomisk bæredygtighed, vi kan forsvare over for resten af skolevæsenet, siger Daniel Prehn, politisk ordfører for Socialdemokratiet.

arrow - Ændring af støjzone er en positiv overraskelse
24. januar 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 12:24
arrow Gaver fra regeringen til Roskilde
24. januar 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:24
arrow Følelsesladet borgermøde om miniputskole
07. september 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 11:09
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk