25. november 2017
Skolepolitikere fra alle partier var med til valgkamp-start, da der blev diskuteret skolepolitik i Konventhuset. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Skolepolitikere fra alle partier var med til valgkamp-start, da der blev diskuteret skolepolitik i Konventhuset. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoledebat i kirkens hus skød valgkampen i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoledebat i kirkens hus skød valgkampen i gang
Opdateret 14. september 2017 kl. 09:31
Roskilde - 13. september 2017 kl. 21:56
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med mere end to måneder til valgdagen tog kampen om byrådspladserne i Roskilde onsdag aften sit afsæt i Konventhuset ved Roskilde Domkirke.

Det skulle dog hverken handle om kirke eller tro, men derimod om kommunens skoler. Valgmødet lånte sig ind i domsognets lokaler, fordi det var sat i søen af et samarbejde mellem Danmarks Lærerforening, Skole & Forældre og de danske biskopper, som sætter fokus på dannelsen i skolerne.

Det tema forsøgte en veloplagt biskop som ordstyrer at få byrådskandidaterne fra alle de opstillede partier til at diskutere. Men Peter Fischer-Møller måtte give fortabt over for lærere og politikeres trang til at tale tåbelige registreringskrav, skoledagslængde og andet skolepolitik.

Ikke mindst de forgæves forsøg på at indgå en arbejdstidsaftale mellem kommune og lærere fik lov at fylde. Her erklærede´de fleste politikere at ville indgå aftalen, men skole- og børneudvalgsformand Claus Larsen hævede stemmen og påtog sig skurkerollen over for lærerne, som fyldte stort set alle tilhørerpladserne.

- Hvorfor i hede hule har I så ikke været villige til at indgå en aftale? I har fået det hele til at se ud som om, det er os, der ikke vil indgå en aftale, men det er altså ikke rigtigt, sagde socialdemokraten, som siden fik at høre for den udmelding fra både lærere og modkandidater.
(Der har i en tidligere version af artiklen stået, at alle partier vil indgå læreraftalen. Det er forkert. Venstres Jette Tjønelund sagde på mødet, at hendes parti ikke går ind for en læreraftale, og Liberal Alliances Liv K. Olesen talte også imod).

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk